InterjúA test és lélek egyesúlya bodyART-tal - Interjú Ancival

A test és lélek egyesúlya bodyART-tal – Interjú Ancival

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A múlt héten a Filantropikum.com-ot mozgásra csábította Anci. Fáradtan, de lelkesen érkeztünk és mit sem sejtettünk abból, hogy perceken belül csorogni fog rólunk a víz. BodyART sokak számára még ismeretlen módszer a test és az energetikai test egyensúlyban tartására.

Magával a technikával 2010-ben ismerkedtem meg, a pilates tanárom által, aki marosvásárhelyi születésű és Budapesten bodyART oktató. Amikor itthon járt és belefért az idejébe órákat tartott nekünk. Már akkor éreztem az energiát, de sokat nem tudtam a technikáról. Annyit tudtam, hogy Robert Steinbacher és Aleca Le alakította ki a technikát, és hogy nekem ezt meg kell tanulni.

Mit fed a bodyART kifejezés?

A bodyART a testről és a lélekről szól, vagyis Body & Mind.

Miben különbözik más mozgástechnikáktól?

Egy komplex technikáról van szó, ami elsősorban a stressz levezetéséről szól. A mindennapos stressz a vállban, lapockákban és a medencében gyűl össze, ezért láthatunk rengeteg embert gerincfájdalmakkal, lordosissal, nyaki spondilosissal. A bodyART sokat segít a váll és medence nyitásában és a testépítésben. Nagyon fontos a légzés, mert ez adja meg a gyakorlatok alatt a „flow” érzést.

body-art1

Kik számára ajánlott a bodyART? Vannak olyan egészségügyi gondok, amelyek javulását elősegíti?

Bárki számára ajánlott a bodyART. Szatmárnémetiben, ahol a bodyART iskola található Romániában már a gimnáziumi diákok is ismerik ezt a technikát. Ahogy azt már említettem, segít a stressz leküzdésében, a gerinc és medence problémákban, erősíti a hasizmokat és az egész testet. Nagyon sok terápiás, átmódosított jóga gyakorlat van. A csavarások a méregtelenítésben segítenek. Szép lassan, észrevétlenül, kezded megismerni a tested.

A test egészsége az energiaháztartásunk függvénye is. Hogyan hat a bodyART az energetikai testünkre? Vannak keleti elemek is a technikában?

A bodyART az energetikai testünkre hat, az egész koncepció ugyanis a jin és a jang, illetve az öt elemre épül: a földre, tűzre, fára, vasra és vízre. Ez azt is jelenti, hogy rengeteg keleti elem található a gyakorlatokban. Beszélhetünk a polarizációról, jin és jangról, légzésről, pranayamaról, shiatsuról, jógáról, csikungról és tajcsiról.

body-art3

Számodra milyen személyes változást hozott a bodyART?

Mikor megtanultam a technikát nagyon sok változás történt az életemben. Sokat segített abban, hogy sikeresen le tudjam vezetni a rossz energiákat a testemből és lelkemből. Azt hiszem semmi sem véletlen.
Ezen kívül sokat segített a vállaimon. Mondhatni évekig púpos voltam, most azonban szépen tudom tartani a vállaim, fájdalom nélkül. A gyakorlatokat mind jobban és jobban tudom csinálni és mind jobban és jobban ismerem a testem.
Nagy örömet okoz számomra, mikor a gyakorlatok után érzem, hogy tovább tudtam adni valamit és mindenki érzi a pozitív energiát.

body-art4

Végezetül a Filantropikum hagyományos kérdése: ha kifognád az aranyhalat és teljesíteni három kívánságod, mik lennének azok?

Csak három kívánság?
Először azt szeretném, hogy legyen egészség és béke a családomban. Szeretném ha megoldódna a feszültség köztem és a volt férjem közt.
Nagyon szeretném, ha az összes modult meg tudnám csinálni a bodyART-on belül és mindenkinek átadhatnám a pozitív energiát.
A harmadik pedig, szeretném ha gyerekeim sikeresen vizsgáznának, ugyanis nehéz évnek nézünk elejébe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek