A természetes gyömbérolajjal helyettesítheted a fájdalomcsillapítókat, de remek torokgyulladás ellen is!

A természetes gyömbér olaj, amellyel helyettesítheted a fájdalomcsillapítókat, és remek torokgyulladás ellen is!

A természetes gyömbérolajjal helyettesítheted a fájdalomcsillapítókat, de remek torokgyulladás ellen is!

A gyömbér egy rendkívül hatékony gyógynövény, amelyet a keleti népi gyógyászatban évezredek óta használnak, mert számtalan betegségre kiváló gyógyírt jelent. A következőkben a gyömbérből készült olajról fog pár szó esni, na és természetesen a készítmény számtalan gyógyhatása is ki fog derülni.

A gyömbér olaj legfontosabb eleme, maga a gyömbér aktív hatóanyaga a gingerol, ami az egyik legerősebb természetes antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyag a világon.

Fontos kiemelni, hogy a legtöbb, kereskedelemben kapható gyömbér illóolajat csak belélegezni szabad, belső használatra csak külön engedéllyel rendelkező aromaterapeutától szabad vásárolni, ami nem okoz bőrirritációt, vagy netán égési sérüléseket.

Íme, a gyömbérolaj jótékony hatásai:

Megszünteti a gyomorpanaszokat

A készítmény enyhíti az émelygést, a hányingert, az emésztési panaszokat, gyomorfájdalmat. És ezt egy tanulmány is alátámasztja, amely 2015-ben a Journal of Basic and Clinical Physiology and Pharmacology nevű szaklapban jelent meg. A szakértők patkányokon végzett kísérletekkel igazolták az olaj jótékony hatását, amely 85 százalékban enyhítette a rágcsálóknál szándékosan okozott gyomorbetegségeket, emésztési bántalmakat.

Pár csepp olajat tégy a hasadra, és dörzsöld be a területet. Perceken belül enyhülni fognak a panaszok.

Megelőzi a fertőzéseket

Egy 2014-es egyetemi tanulmány rámutat arra, hogy a gyömbérolaj több gyógyszernél is hatékonyabban véd a bakteriális fertőzésektől, amilyen az E.coli baktérium, vagy a Staphylococcus aureus. Pár csepp gyömbérolajat keverj össze némi kókuszolajjal, majd azzal kend be a sebeket.

Enyhíti a torokfájást, torokgyulladást

A gyömbérolaj felszabadítja a légutakat a lerakódásoktól, megszabadít a fertőzésektől, enyhíti az asztmás rohamokat. Pár csepp olajat cseppents forró vízbe, majd egy törölközővel a fejeden hajolj a gyömbéres gőz fölé, és lélegezz mélyeket.

Enyhíti a szorongást

Ha zaklatott, ideges, ingerlékeny, netán depressziós vagy, egy kis párnára tégy pár csepp gyömbérolajat, majd feküdj rá, és engedd, hogy a nyugtató illat kifejtse jótékony hatását az agyadban.

Enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat

Mivel a gyömbér egy nagyon jó gyulladáscsökkentő gyógynövény, a belőle készült bio olaj enyhíti a sérül izom, vagy ízületi részeket. Csak kend be a fájós területet, és az enyhülés nem marad el.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top