HolotropikumA terapeuta szerint ezért kellene mindenkinek esténként legalább 15 percig lábat áztatni

A terapeuta szerint ezért kellene mindenkinek esténként legalább 15 percig lábat áztatni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A lábak áztatása esténként javíthatja a keringést és csökkentheti a fájdalmat a lábakban, a csípőben és a hát alsó részében.

Az alsótest izmainak feszessége a lábfejekben kezdődhet, és onnan haladhat felfelé. Ez a feszültség számtalan forrásból eredhet, ez lehet például a hosszú órákon át tartó lábon állás, a viselt cipő típusa, a hosszú ideig való ülés, egy hosszú repülőút vagy a megerőltető edzés.

A lábizmok feszessé válhatnak pusztán a mindennapi megterheléstől is, amihez még hozzájárulhat a rendszeres testedzés – futás, súlyemelés – és az ülő életmód.

A szakértők szerint azonban a lábak rendszeres áztatása segíthet ellazítani az izmokat nemcsak a lábakban, de a csípőben és a hát alsó részében is. Ehhez körülbelül 15 perces áztatásra van szükség minden este.

„A lábak meleg vízben való áztatása csökkenti a gyulladást és serkenti a vérkeringést. Ezért segít csökkenteni a fájdalmat vagy kellemetlenséget a lábakban, a csípőben és a hát alsó részében” – magyarázza Gilma Linares masszázsterapeuta.

„A hosszú ideig tartó ülés vagy állás miatt a vér összegyűlik a test alsó részében, ami nyomást gyakorol a lábfej vénáira, és veszélyezteti azok szerkezeti integritását” – mondja Kate Denniston természetgyógyász.

Ezért, ha odafigyelünk a lábunkra, az a test más részeire is jótékony hatással lehet.

„A meleg víz serkenti a vérkeringést, ami segít a sejtek regenerálódásában” – mondja Linares. Azok az izmok, amik az edzéstől vagy a hosszas egyhelyben üléstől csomósak vagy gyulladtak, így extra vért és oxigént kapnak, ami segít a regenerálódásban.

„A lábfejeinkre nehezedik a teljes testsúlyunk, ezért szükségük lehet egy kis kényeztetésre” – mondja Linares.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek