HolotropikumA tenyered ezt a 5 fontos dolgot árulhatja el a testedről!

A tenyered ezt a 5 fontos dolgot árulhatja el a testedről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tudtad, hogy 10 emberből 1-nél rendszeresen előfordulnak olyan, a kézfejen jelentkező tünetek, mint a zsibbadás, a viszketés? Nos, ennek bizony meg vannak az okai. Lássuk, hogy a kezeken jelentkező tünetek milyen problémáról árulkodhatnak.

A tenyered ezt a 5 fontos dolgot árulhatja el a testedről!

Alább különböző ábrákat láthatsz, amelyeken a tenyér bizonyos területei vannak színekkel bejelölve. Ha ezeken a részeken valami szokatlant érzel, amilyen a gyakori zsibbadás, akkor a leírásban szereplő probléma állhat a háttérben.

1. Kimerültség

Ez azért lehet, mert megterhelő fizikai munkát végeztél, aminek következtében megterhelődtek a tenyeredben található idegvégződések. Pihenj, lazíts, szabadulj meg a feszültségtől, stressztől.

2. Valamilyen vitaminhiány

Az E-, B1-, B6-, B12-vitaminok hiánya viszkető, csiklandós érzést válthatnak ki a tenyéren, ezért tégy meg mindent, hogy megelőzd a vitaminhiány kialakulását. Egy táplálkozás-szakértő segíthet ebben.

3. Gerincprobléma

Ha a bal kezed gyűrűs- és kisujján tapasztalsz zsibbadást, akkor a gerinceddel lehet valami gond. Lehet, hogy megsérültél, vagy egy nehéz súly megemelése miatt alakult ki gerincprobléma. Konzultálj egy szakorvossal.

4. Vérkeringés

Amennyiben a tenyered vérellátásával gondok adódnak, akkor azon vérerek mentén zsibbadás, tompa érzés alakulhat ki. Ez valamilyen keringési rendellenességre utalhat, ezért orvosi kivizsgálásra lesz szükség.

5. Cukorbetegség

Köztudott, hogy a cukorbetegségnek vannak zsibbadást előidéző tünetei, amelyek a karokban, lábakban is jelentkezhetnek, de a tenyerekben is érezhetőek ezek az apró bizsergések. Ilyen esetben szakorvos segítségét kell kérni, mert a cukorbetegséggel nem szabad viccelni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek