Azt hinnéd, hogy ez a teliholdas dolog csupán babona meg kitaláció, de vannak igazi tények, miszerint a telihold valóban nagy hatással lehet úgy az emberekre, mint állatokra és a körülöttünk lévő dolgokra is.

Bizonyára észrevehetted, hogy néha-néha, időközönként visszatér a rosszkedv, amitől ingerült és feszült leszel pár napig. Hiába keresed ennek az okát sosem lelsz rá pontosan, és most a nők esetében nem a menstruációval járó hangulatingadozásokról van szó.

És mi a helyzet az alvászavarokkal? Vannak olyan esték, hogy hiába próbálkozol már mindennel, úgysem jön az álom a szemedre. Ugyanez a helyzet az emésztési problémákkal, fogérzékenységgel, ízületi és izomfájdalmakkal – mindenféle ok nélkül megjelennek és néhány napig megnehezítik az életünket.

Ha jobban megfigyeljük a dolgokat, akkor könnyen rájöhetünk, hogy biza az összes fentebb felsorolt furcsaságot a telihold befolyásolja. Legközelebb ha azon kapod magad, hogy mindenféle ok nélkül nyugtalanság gyötör nézd csak meg a naptárat, mert biztos, hogy telihold van.

Ezek a dolgok nem véletlen egybeesések, hanem tudomány! Teliholdkor az óceánoknál a megszokottnál sokkal erőteljesebb árapály lép fel. Mivel az emberi test közel 80%-a víz, ezért a hold hasonló hatással van ránk is akárcsak az óceánokra, mondják a tudósok és a csillagászok egybehangzóan.

Ez a jelenség egy másik érdekes problémát idéz elő, melynek főszereplői a testben élősködő paraziták. Mivel ez a gravitációs erő a vesék víztartalmát is megmozgatja, a mozgástól ezek a kártékony élőlények jobban felélednek és aktívabbak lesznek a telihold ideje alatt, ami kisebb emésztési és hormonális gondokat okozhat. Egyik ilyen élősködő a Candida, ami túlzott aktivitása révén hányingert, fáradtságot, puffadást, hasmenést, migrénes fejfájást és egyéb megfázáshoz hasonló tüneteket produkálhat.

Mindezeket tudva, ha ilyen tüneteket tapasztalunk érdemes megfigyelni, hogy a telihold leköszönésével a tünetek is enyhülnek-e? Ha nem észlelünk változást, akkor érdemes orvoshoz fordulni, de az estek többségében néhány nap alatt a tünetek megszűnnek.

Meglepően hangzanak ezek a dolgok, de mivel már tudományosan is bizonyítva vannak, nyugodtan szempontul vehetjük. Ezzel a tudással kicsit közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy megértsük, mi folyik a saját testünkben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.