A kínai orvoslás egy speciális megközelítést alkalmaz a gyógyulási folyamatban, amely jelentősen különbözik az európai, az amerikai és az izraeli módszerektől.

A kínai orvosok úgy vélik, hogy a lábak kezelésével a belső szervek is kezelhetőek, ezért előszeretettel használják az akupresszúra módszerét. A talpakon ugyanis több mint 60 aktív terület és fontos energia csatorna található. A reflexpontok masszírozásával stimuláló impulzusokat küldhetünk a testünk különböző részeire. A komplex masszázs segítségével enyhíthető a stressz, a fáradtság az érzelmi teher, ugyanakkor javítható a szervezet anyagcseréje, és az idegrendszer működése is.

1. Hogyan végezzük a talpmasszázst

A masszázst minden esetben a talp oldalsó részeitől a középpont felé kezdjük, majd folytatjuk a talp ívének a masszírozásával, és a legvégére hagyjuk a lábujjakat. Először nyomjuk meg a mutatóujjunkkal az egyes területeket, majd intenzíven masszírozzuk át az egész talpat.

A talpunk felső részén a máj, az epehólyag, a gyomor, a lép, és a hasnyálmirigy vetülete található. A középső rész pontjai a vékonybél vetülete, míg a talp szélei a vastagbél területének felelnek meg. A talp középpontja a köldök, az alsó rész pedig a medencei szerveinek a részét képviseli. A fejfájástól való megszabaduláshoz a nagy lábujjat, a szem egészségének javítására a két középső ujjat, míg a fül egészsége javítására a két utolsó lábujjunkat masszírozzuk.

2. Hogyan szabaduljunk meg a fáradt láb érzésétől?

Minden nő számára ajánlott, aki szeret magas sarkú cipőt viselni! Masszírozzuk át a lábujjakat, majd körkörös mozdulatokkal mindkét irányban a talpakat is 10-15-ször. Ezután egy teniszlabdával masszírozzuk át mindkét talpunkat.

3. A hideg és meleg vizes lábfürdői szintén segíthet a fáradt lábaknak

A terhes nők esetében azonban ellenjavallott a forró vizes lábfürdő. A lábfürdő vizéhez adhatunk tengeri sót, illóolajokat, amelyek nyugtató hatást gyakorolnak a bőrre.

A hatékony masszázs érdekében igyekezzünk megismerni a talpunkban elhelyezkedő idegvégződéseket. Ha fájdalmat érzünk a lábmasszázs közben, ez azt jelenti, hogy problémák vannak azokkal a szervekkel, amelyek vetületét masszíroztuk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.