Egy kapcsolat megszakadása mindig fájdalommal jár. És ne gondoldd, hogy azzal gyorsabban kivered a fejedből az illetőt, ha a tükör előtt állva azt ismételgeted magadnak: „Jobb nekem nélküle, végül is én semmi rosszat nem tettem, csak áldozat vagyok ebben a helyzetben”.

Mindenekelőtt tisztáznod kell a saját érzéseidet. Miért érzel így? Ki a hibás valójában? Az önmagunkkal való őszinteség bármilyen érzelmi nehézség leküzdésének a kulcsa. A helyes kérdések felvetése és azok megválaszolása olyan tulajdonság, amely sokkal többet jelent, mint gondolnád.

Értsd meg, miben hibázott a partnered, majd kérdezd meg magadtól, te miben tévedtél. Nagyon könnyű mindenért másokat hibáztatni. De nagyon ritkán fordul elő, hogy valóban egyetlen személy legyen a hibás mindenért.

Mindannyian felelősek vagyunk a szavainkért és a cselekedeteinkért, ezért próbáljunk jobban odafigyelni ezekre. Próbáld megérteni, hogy a tetteid megbánthatják a szeretett személyt, és fogadd el ezt a tényt.

Bocsáss meg magadnak, ismerd el a hibádat. Ismerd el, hogy valamiben nem jól jártál el, és aztán kérj érte bocsánatot. Ez lesz a te győzelmed – a legnagyobb, legértékesebb és legszebb ajándék, amelyet valaha adhatsz magadnak.

Az érzelmi érettség nem csak a kommunikációs készségből áll. És nem is csak az önkontroll képességéből, vagy abból, hogy képes vagy végighallgatni a másikat anélkül, hogy félbeszakítanád, hanem annak megértéséből is, hogy bizonyos emberek egyszerűen nem illenek egymáshoz.

Ha te és a párod kölcsönösen megértéssel fordultok egymáshoz, minden bizonnyal képesek lesztek egészséges módon lezárni a kapcsolatot. Ebben az esetben nem kezditek el sértegetni egymást, és nem hagyjátok, hogy az üresség érzése tönkretegye az életeteket.

Ha sikerül arra összpontosítanod, hogy a mostani rossz érzéseid gyorsan elmúlnak majd, és felidézel néhány hasonló emléket az életedből, akkor már nem kell amiatt aggódnod, hogy hosszú ideig fogsz szenvedni ettől a szakítástól. Ez a tapasztalat felkészít azokra a kihívásokra, amelyek a jövőben várnak rád.

Ne feledd, hogy nincs a világon olyan ember, akinek legalább egyszer ne törték volna össze a szívét.

Megfelelő hozzáállással az összetört szív megtanít arra, hogy lemondj azokról az emberekről, akik megbántanak. Segít abban, hogy megértsd, voltak olyan pillanatok a kapcsolatodban, amikor te magad is fájdalmat okoztál. Megtanít rá, hogy felelősséget vállalj, elismerd a hiányosságaidat és dolgozz ezeken, ahelyett, hogy más embereket és a körülményeket hibáztatnál mindenért. Természetesen fontos, hogy a korábbi partnered is megtegye ugyanezt az erőfeszítést, de ez már az ő élete és az ő választása.

Bár logikátlanul hangzik, de nem szabad félned attól, hogy elengedd a szeretett személyt. Ez az egyetlen módja annak, hogy megismerd önmagadat, és felkészülj egy újabb kapcsolatra. Csak így válhatsz bölcsebbé, erősebbé és intuitívabbá.

Nem könnyű elengedni azt, akit szeretünk, de lehetséges. Ez segít majd abban, hogy más szemmel nézd a világot – egy bölcsebb és erősebb ember szemével. Ne nézz folyton vissza a múltba.

Vannak emberek, akik egyszerűen nem illenek egymáshoz, de a találkozásuk nem volt hiábavaló. Sokat tanulhatnak egymástól bölcsesség és érzelmi érettség szempontjából.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.