HolotropikumAlternatív gyógyászatA szőlőtőke nedve: gyógymód a vesékre, az epére és a szem betegségeire!

A szőlőtőke nedve: gyógymód a vesékre, az epére és a szem betegségeire!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szőlőtőkékben tavasszal elinduló nedv, mely áttetsző és édeskés, már az ókorban nagy megbecsülésnek örvendett az emberek körében, számos, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt. A szőlő nedve valóságos tavaszi erősítő az immunrendszer számára, mivel tartalmaz egy viniferin nevű antioxidánst, mely 62-szer hatékonyabb a C vitaminnál.

A szőlőtőke nedve: gyógymód a vesékre, az epére és a szem betegségeire!

A szőlő nedve egy értékes természetes „gyógyszer”, mely gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító hatással rendelkezik. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően növeli a szem és a bőr ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben.

Hogyan nyerhetjük ki a szőlő nedvét?

A tavaszi szőlőnedvet, a szőlő indájának a keresztben történő elmetszésével nyerhetjük ki. Az elmetszett inda végére egy tiszta üveget helyezünk, mely felfogja a csöpögő nedvet. Ezt a műveletet tavasszal kell végezni, amikor rügyezik a szőlő.

Fontos, hogy olyan szőlőst válasszunk, ahol nem történt permetezés. Az így kinyert nedvet, sötét üvegbe, dugaszolva tároljuk 8 C hőmérsékleten. Vigyázzunk, hogy a kúraszerűen használt nedv régisége, ne haladja meg a két hetet.

Használati javaslat:

Az immunrendszer erősítésére, napi 50 ml szőlőnedvet, többszöri, kis mennyiségre felosztva fogyasszuk. Ez azt jelenti, hogy a reggeli órákban, 8-12-ig, óránként 1-2 kiskanállal, éhgyomorra javasolt a fogyasztása.

Szem panaszok esetén: A szőlő nedvének legismertebb gyógyhatása a szemhéj – és kötőhártya gyulladás estében ismert, köszönhetően a nedv nagy hatású gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásának. A frissen gyűjtött szőlőnedvvel bekenjük a szemhéjat vagy borogatást helyezünk rá és hagyjuk hatni 15 percen keresztül.

Vesekő esetén: A szőlőnedvből 8-10 kiskanállal használjunk el reggel, éhgyomorra, egy kis forrásvízzel hígítva, egy héten keresztül.

Epehólyag gyulladás estén: Használjuk a szőlőnedvből 3-4 kiskanállal fél órával az étkezések előtt, majd ezt követően feküdjünk a jobb oldalunkon legalább 10 percig.

Sebek és bőrbetegségek estén: A kérdéses bőrfelületre borogatást helyezünk naponta 2-3-szor, amíg teljesen begyógyul a felület.

Fontos kiemelni, hogy a fenti gyógymódok csak tájékoztatás jellegűek, nem helyettesítik a szakorvos véleményét, és semmilyen orvosi kezelést.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek