HolotropikumA szójabab lehet a kulcs a HIV kezelésében

A szójabab lehet a kulcs a HIV kezelésében

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legújabb kutatások alapján a szójababból előállított „genistein” nevű anyag lehet a kulcs a HIV fertőzöttek kezelésében. A folyamat, ami által megállítja ez az anyag a fertőzést csökkenti a gyógyszer-rezisztenciát, ami egy elkerülhetetlen jelenség a betegség kezelése során.

szojabab„Ahelyett, hogy a vírusra hatna, a „genistein” azokra a sejtfunkciókra hat, amelyek segítségével a vírus megfertőzi a sejteket.” – állítja Yuntao Wu a kísérlet vezetője. „Így a vírusnak sokkal nehezebb ellenállóvá válni a gyógyszerekre. Jelenleg kísérleti stádiumban van a kísérlet. Ha minden jól alakul, akkor a HIV társkezeléséről beszélünk.”

Korai megmondani, hogy a szójabab fogyasztása elegendő „genisteint” tartalmaz-e, hogy a HIV fertőzötteken segíteni tudjon, ugyanis még az sem tisztázott, hogy mekkora mennyiség szükséges a hatásának eléréséhez.

A kutatás eredményei a Retrovirology folyóiratban jelentek meg, ahol az is olvasható, hogy a genisteint a CD4 T sejtek HIV fertőzése esetén figyelték és vizsgálták.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek