HolotropikumA szeretet fejleszti a csecsemő intelligenciáját

A szeretet fejleszti a csecsemő intelligenciáját

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kisbabáknak mindennél jobban szükségük van arra, hogy szeressék, puszilgassák őket, hisz ezek az egészséges növekedés zálogai. A szülői szeretet segít a fizikai, érzelmi fejlődésben, és az intelligenciát is fejleszti. Úgy tartják, hogy a kisgyermek az anyai szereteten nő fel, mivel a csecsemő és az édesanyja közti mély kapcsolat a kicsik egészséges fejlődésének kulcsa. Segíti a személyiségfejlődést, a környezethez való alkalmazkodást, és az élet első hónapjaiban különösen fontos.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az anya érzelmi gesztusai hatással vannak a kisbabák agyára, befolyásolva ez által az intelligencia fejlődését. A New York-i Egyetem kutatói azt találták, hogy amikor a csecsemőket ölelik, becézgetik, szeretgetik és védelmezik az édesanyjuk, felgyorsul a neurogenézis, azaz gyorsabban születnek agysejtek, mint amikor az édesanya nem tartózkodik a kicsi közelében.

A tanulmány szerint az édesanya jelenléte jó hatással van az agyfejlődésre. A szakemberek bíznak abban, hogy ez a felfedezés hozzásegíti az orvostudományt új diagnosztikai módszerek és terápiák kifejlesztéséhez azon személyek esetében, akik életük első éveiben agykárosodást szenvedtek.

Nagyon fontos, hogy a kisbaba optimális agyfejlődésének érdekében minél többet kommunikáljunk vele. A szavak, a szülők arcvonásai mind nagyon fontosak e tekintetben. A Washington-i Egyetem kutatói szerint a kisbaba-szülő kommunikációban a nyújtott szavak, az artikulált kifejezések segítik, hogy a kisbaba később gyorsabban, folyékonyabban beszéljenek.

A folyamatos beszéd azért is fontos, hogy a kicsik meg tudják azt különbözteti az egyéb környezeti zajoktól. A csecsemők hét hónapos korukra már képesek különbséget tenni az emberi hangok és egyéb hangok között, annak ellenére, hogy nem látják a beszélő személyt. 11 hónapos korukra pedig már az anyanyelvüket is megkülönböztetik más nyelvektől.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek