LélektárA szerelem ÁBÉCÉ-je: A legszebb gondolatok a szerelemről Eckhart Tolle tollából!

A szerelem ÁBÉCÉ-je: A legszebb gondolatok a szerelemről Eckhart Tolle tollából!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szerelem megmagyarázhatatlan érzés, mindenki másként érzi, érzékeli, másként éli meg. Az biztos, hogy létünk egyik legerősebb, legintenzívebb megnyilvánulása, hiszen két, egymásba szerelmes ember előtt sosincs akadály.

szerelem-eckhart-tolle

Az 1948. február 16-án a németországi Lünen-ben született, Ulrich Leonard Tolle-ként anyakönyvezett Eckhart Tolle egy magával ragadó spirituális utazó, akinek írásait tízezrek olvassák világszerte, még Oprah is a rajongói közé tartozik.

Tolle 29 évesen egy jelentős spirituális változáson esett át, aminek következtében gyökeresen megváltozott az élete. Tanításai egyszerűek, érthetőek, de ugyanakkor mégis mély jelentőséget hordoznak magukban. Arra igyekszik választ adni, hogy miként tudunk megszabadulni a szenvedéseinktől, miként tudunk szabadon élni.

Tolle nem vallásos, mégis tanításai szinte az összes világ vallásból merítenek inspirációt. A New York Times 2008-ban Eckhart Tolle-t nevezte meg a legnépszerűbb amerikai spirituális írónak.

Most nézzük, hogy Tolle mit gondol a szerelemről:

Elfogadás

“Fogadjunk el minden egyes pillanatot, amelyben Ő is benne van. Így azt érezhetjük, hogy az élet máris a mi oldalunkon van, nem pedig ellenünk dolgozik. Utána pedig nézzünk szembe a csodával, amit az élet adott nekünk.”

Kiegészülés

“A legtöbb párkapcsolatban a szerelem a kiegészülés mintájára születik. Mindig is egy olyan emberbe leszünk szerelmesek, aki megfelel az egónknak, hogy ki tudjuk egészíteni életünket, és a félelem helyét átvegye a szerelem.”

Adás

“Addig nem kaphatunk semmit, ha előbb mi magunk nem adtunk valamit.”

Kellemetlen érzés

“Ha nem tudunk egyedül nyugodtan, boldogan létezni, akkor olyan párt fogunk keresni magunknak, akivel helyettesíthetjük az egyedüllét kellemetlen érzését.”

Dominancia

“A szerelem, a boldogság, a béke addig nem fog beteljesülni, míg elménket fel nem oldjuk a dominanciaharc alól.”

Szerelem

“A szerelem egy lelki, spirituális állapot, ami sokkal nagyobb nálad. Amennyiben egy párkapcsolatban szerelmet és gyűlöletet is megtapasztalsz, az nem más, mint egy függő szerelem. Addig nem szeretheted igazából a partnered, amíg a következő percben nekiesel, és támadni kezded.”

Energia

“Míg valaki csendben és nyugodtan beszél, egy vibráló energia keletkezik. A tudás energiaközvetítésen halad, amit a szavak hordoznak, vagy inkább a csend, ami a szavak mögött van.”

Gondolatok

“A boldogtalanság hátterében nem a megtörtént esemény, hanem az a köré épült gondolatok láncolata áll. Legyünk tudatában annak, amit gondolunk, ne hagyjuk, hogy a körülmények befolyásoljanak.”

Megbocsátás

“A megbocsátás annyit tesz, hogy nem mondunk nemet az életre, hanem beengedjük azt.”

Csend

“Mikor elveszted a kapcsolatot a csenddel, akkor nem tudod, hogy hányadán állsz önmagaddal és a világgal.”

Szükséglet

“Mikor a párod nem elégíti ki a szükségleteid, az összes negatív érzésed előjön, amit a szerelembeesés előtt éreztél.”

Szenvedés

“Az emberek által érzet szenvedések többsége teljességében haszontalan. Ilyenkor az elme nem képes tisztán látni a helyzetet. A saját magunk kreált fájdalom mindig is azt jelenti, hogy nem vagyunk képesek elfogadni a helyzetet, tudattalanul is, de ellenállunk annak, hogy a feldolgozzuk a történteket.”

Idő

“Az idő sosem drága, az csak illúzió. A megélt pillanat a legdrágább, hiszen abban a minutumban csak az létezik.”

Élet

“Az élet most történik. Nem volt, és ki tudja, hogy lesz-e még holnap belőle.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek