HolotropikumA szép nők ártalmasak lehetnek a férfiak egészségére!

A szép nők ártalmasak lehetnek a férfiak egészségére!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Valencia Egyetem kutatói arra a megdöbbentő összefüggésre jutottak, hogy egy szép nő káros hatással lehet a férfiak egészségre – írja a brit The Telegraph lap. A tudósok azt figyelték meg, hogy már 5 perc elég ahhoz, hogy a férfiak kortizolszintje (stressz hormon) megemelkedjen, ha egy szép nő társaságába kerülnek. Természetesen azoknál a férfiaknál jelentkezik ez a probléma, akik úgy gondolják magukról, hogy nem rúghatnak labdába egy gyönyörű nőnél.

A szép nők ártalmasak lehetnek a férfiak egészségére!

A kortizol elsősorban a szívproblémák kialakulásában játszhat szerepet. A kutatók 84 férfi egyetemi hallgató bevonásával készítették el a tanulmányukat. Egy terembe kellett bemenniük, majd egy idegen férfi és egy nő mellé kellett leülniük, ahol egy Sudoku játék várt rájuk. Egy idő után a csinos nő felállt és kiment, az asztalnál a két férfi maradt. Ezután a kísérletben résztvevő fiatal férfiak stressz szintje csökkenni kezdett, de amikor az idegen férfi ment ki és a szép nő társaságában maradtak, máris emelkedni kezdett a kortizolszint a férfiak vérében.

A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a férfiak többsége azért kezd el stresszelni egy vonzó nő társaságában, mert azon izgulnak, hogy miként szólítsák meg a nőt, hogyan kezdjék az udvarlást. Kis dózisban a stressznek jótékony hatása van, például éberebb lesz az illető, de ha hosszú ideig, nagy mennyiségben termelődik, akkor keringési betegségeket okozhat, ami kapcsolatban áll a merevedési problémákkal is.

A férfiak többsége azért is stresszel egy szép nő társaságában, mert attól félnek, hogy kosarat kapnak, pedig a statisztikai adatok azt mutatják, hogy több csinos nő szenved a magánytól, mint azt gondolnánk, éppen amiatt, hogy a férfiak velük nehezebben mernek kezdeményezni.

A férfiak attól is tartanak, hogy egy szép nő mellett nem tudnak megfelelően érvényesülni, mindig a kedves árnyékában fognak maradni, ami ritkán működik egy férfi esetében, így eleve nem is igen akarnak kapcsolatot kialakítani egy gyönyörű nővel.

A férfiak attól is tartanak, hogy nem lesznek elég jók az ágyban egy ilyen nőnek, aki, feltételezésük szerint, csak olyan férfiakkal került kapcsolatba, akik a mennybe repítették őt, ami a testi gyönyöröket illeti.

Nyilván sok férfi fejében az is végigfut, hogy egy gyönyörű nő, aki olyan akár a mesebeli hercegnő, csak egy herceghez mehet férjhez, aki magas, jóképű, sármos, nem pedig középszerű és unalmas. Így ez is egy stresszfaktor az alacsonyabb önértékelésű férfiak esetében, akik netán egy istennővel bonyolódnának kapcsolatban.

És természetesen az is az ilyen férfiak frásza, hogy egy szép nő például csakis a francia riviérára hajlandó nyáron utazni, csakis elit klubokba jár szórakozni, amit ő nem tud biztosítani, miközben a legtöbb ilyen nő álma az, hogy egy szeretett férfi karjai közt ébredjen reggelente.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek