LélektárA szakértők szerint 7 évente teljesen megváltozik az életünk - Az életkorod...

A szakértők szerint 7 évente teljesen megváltozik az életünk – Az életkorod megmutatja, te most melyik ciklusban vagy!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szakértők szerint 7 évente megváltozik az életünk, és ezzel együtt mi magunk is. Mindannyian minden pillanatban változunk. A sejtjeink folyamatosan cserélődnek és változnak. Rudolf Steiner és más tudósok szerint pedig a 7 éves ciklusok rendkívül fontosak, mert az elménk és a testünk jelentős változásokon esik át ezek alatt.

Bár ez ijesztően hangzik, nem kell félnünk a változástól. Sokkal inkább üdvözölni kell azt. A változás fontos az elme és a test számára, és a 7 évente váltakozó ciklusok minden egyes ember számára meghatározóak.

0-7 éves kor között a fizikai, érzelmi és szociális fejlődés első szakaszában vagyunk, amit erősen befolyásol a környezet, amiben felnövünk

Ez az időszak az élet kezdetét, minden ember életének legfontosabb szakaszát jelenti. Ennek az időszaknak a korai éveiben az ösztönök, a szeretet, a védelem és a támogatás iránti igény hajt bennünket.

Belső mentális struktúrák épülnek ki, hogy lehetővé tegyék személyiségünk fejlődését, tudatosítását. Ebben az időszakban sok viselkedési reakciót sajátítunk el, és a környezet, amibe beleszületünk, jelentős nyomot hagy rajtunk.

A tanulás ennek az időszaknak az egyik legfontosabb tevékenysége. Megtanulod a motoros mozgásokat, a beszédet, a magaddal és a környezeteddel való kapcsolatok kialakítását.

7-14 éves kor között gyors fizikai fejlődést és pszichológiai autonómiát tapasztalunk

A korábban felfedezett gondolatok, fogalmak ebben az időszakban kezdenek érvényesülni. A gyerek ebben az időszakban fontos testi és lelki fejlődésen esik át.

Elkezdi megteremteni saját belső világát, saját hőseivel, álmaival és érzéseivel, és érdeklődési köre is pontosabban kirajzolódik ebben az időszakban. Megtanul interakcióba lépni másokkal, és megtanulja irányítani korábbi ösztöneit a csoportokban való harmonikus túlélés érdekében.

A 14-21 éves kor az érzelmi és fizikai fejlődés újabb fontos időszaka

Ezt az időszakot fontos érzelmi, valamint fiziológiai változások jellemzik. A fizikai és érzelmi ösztönök képesek felfedezni a világgal való kapcsolatukat.

Ebben a fázisban a legtöbb ember megtapasztalja a test növekedését és fejlődését, de az érzelmi fejlődést is a társadalomban, amiben felnőtt. Szintén ebben az időszakban lép át a gyerek a serdülőkorból a felnőtt korba.

Az egyének kezdenek öntudatosabbá válni, és sokkal jobban értékelik a körülöttük lévő világot. Az erkölcsről alkotott elképzelések is megváltoznak. Az emberek sokkal tudatosabbá válnak a saját igényeik alapján hozott döntéseikben. A függetlenség ennek az időszaknak az egyik mozgatórugója. Ezt a szakaszt az érettség és a méltóság jellemzi.

A 21-28 év közötti ciklus a szellemi és érzelmi kifinomultság fejlődését jelenti

Ebben a korban a fiatal felnőtt a mentális és érzelmi érettség szakaszába lép. Idővel elnyeri az érzelmek, valamint a fizikai ereje feletti uralmat.

A lelkesedés, az önállóság és a vakmerőség lenyűgöző szinteket ér el ebben az életszakaszban, de a karrier és a társas kapcsolatok alapjai is megteremtődnek.

A korábban felfedezett készségek most egy másik szintre lépnek, és sokan érvényesülni akarnak az általuk választott területen. A legtöbb személyes problémára is ebben az időszakban találhatunk gyógyírt.

28-35 éves korban a fizikai és szellemi képességek csúcsán vagyunk

Ez az a szakasz, amikor a kreativitás igazán előtérbe kerül. Ugyanakkor ebben a fázisban a legerősebbek a fizikai alapok is. A legtöbb ember ekkor éri el a csúcsot a karrierjében, vagy tartós kapcsolatokat alakít ki, megházasodik, esetleg családot alapít.

A szakemberek szerint az agy asszociációs központjai 35 éves korban érik el a csúcspontjukat. Az érzelmek kifinomultabbá válnak, sokkal világosabban megértjük magunkat, és felismerjük, kik vagyunk mélyen legbelül.

A 35-42 éves kor a kapuzárási pánik időszaka

Ebben az időszakban új nyugtalanság telepszik az ember életébe. Vagy elégedett azzal, ahol tart, vagy teljesen más életet szeretne. Ez az az időszak, amikor sokan fontolóra veszik egy nagyobb változás lehetőségét.

A szokások és értékrendek átalakulnak, és az egyes személyek igényei szerint módosulnak. Azok számára, akik az előző fázisban nem érték el a teljesítményük vagy kreativitásuk csúcsát, ez a megfelelő alkalom erre.

A 42-49 éves kor a személyes újrafelfedezés időszaka

Ebben a korban általában már nyugodtabb életre vágyunk. Ilyenkor sokan már szülők, házasok, de természetesen vannak, akik egyedülállók. A család vagy a munka gondolata ebben a szakaszban sokkal fontosabbá válik.

Introspektívebbé válunk, és óvatosabb döntéseket hozunk. Ha úgy érzed, hogy ebben a korban még nem hagytál nyomot a világban, akkor megpróbálsz tenni valamit ennek érdekében. Ez az az életkor, amikor sokan elengedik a sztereotípiákat.

A 49-56 éves kor a spirituális ébredés korszaka

Több inspirációval, erővel rendelkezel, hogy fejlődj a karrieredben és általában az életedben. Ebben a korban már életünk felénél járunk, és többnyire elégedettek vagyunk a meghozott döntéseinkkel. Az erő és a vitalitás elvesztésével egyre inkább elkezdjük befelé irányítani a figyelmünket.

Sokkal könnyebben elfogadod és megérted a tested változásait. De a szakértők szerint ez az a kor, amikor extrém depresszió is kialakulhat.

Az 56-63 éves kor az élet mély megértésének időszaka

Az intuíció és a bölcsesség felerősödik ebben az időszakban. Jobban odafigyelsz a másokkal való kapcsolataidra. Ez a belső elfogadás és az élet békéjének időszaka. Fontos változást jelent a test öregedésének elfogadása.

63-70 éves korban egyre nagyobb igényünk van a kényelemre

Ezek az évek minden ember számára áldást jelenthetnek. Ez az az időszak, amikor sokkal mélyebben megértjük az életet. Az emberek hajlamosak csak a dolgok jó oldalát látni, és tudatosan felkészülnek a halálra. Elkezdünk elszakadni ettől a világtól.

A 70-77 éves kor a belső én érettségét jelenti

Ezek az évek az önvizsgálat, az elfogadás és a bölcsesség időszakát kínálják. Jobban kötődsz önmagadhoz, mint a korábbi ciklusokban. Bármely életkorban megérhetsz, de ez az időszak jelzi azt a szakaszt, amikor már teljesen összhangban vagy a belső éneddel. A feltétel nélküli szeretet is előtérbe kerül ebben az időszakban.

A 77-84 éves kor a tudás átadásának szakasza

Ebben az életszakaszban az emberek szívesen adják át a tudásukat. Ez a bölcsesség időszaka. Ebben a korban elkezdjük más szemszögből látni az életet, és olyan apró szokásokat alakíthatunk ki, amelyek boldoggá tesznek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek