HolotropikumA szakértő szerint, inkább adjunk a gyereknek egy szelet vajas-lekváros kenyeret, mintsem...

A szakértő szerint, inkább adjunk a gyereknek egy szelet vajas-lekváros kenyeret, mintsem gabonapelyhet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mihaela Bilic szerint, inkább adjunk a gyereknek egy szelet kenyeret vajjal és lekvárral, mintsem egy tál gabonapelyhet!

Mihaela Bilic táplálkozási szakember szerint, az alacsony zsírtartalmú étrend nem ajánlott a gyermekek számára. Az egészséges fejlődés érdekében a gyerek tányérjára akkora mennyiségű élelmet tegyünk, ami elfér az ő két tenyerébe. És feltétlenül minőségi zsírt kell fogyasztania.

Jó a reggelire szánt gabonapehely? Egyértelműen NEM. (szerk. megj.: a szakértő itt a kereskedelemben kapható ízesített, cukrozott termékekre céloz)

„A gyermek semmilyen körülmények között ne étkezzen diétásan, mert növekedéséhez zsírra van szüksége. A diétás étel egészségtelen. A zsír a növekedés elengedhetetlen hozzávalója, és a gyermeknek inkább ezt kell fogyasztania. Kötelezően, a gyerekeknek vajat kell enniük, és magas zsírtartalmú tejet inniuk. Nem véletlen, hogy a gyerekek a sült krumplit részesítik előnyben” – mondja Mihaela Bilic.

„A gyermekeknek ugyanis zsírra van szükségük a harmonikus növekedéshez, mivel az idegrendszer kialakulásának feltétele a jó minőségű zsír. Nem fogyaszthat diétás élelmiszert semmilyen formában, viszont meg kell tanítani, hogy zöldség mindig legyen a tányérján. A házi édességek nem ártanak, ha nem fogyasztják őket túlzott mértékben és a hagyományos rizspuding is egészségesebb, mint a gabonafélék. Mind ezek mellett az otthoni főzés követője is vagyok, amit mások számára is ajánlok.

A gabonapelyhet az amerikaiak találták fel, amikor rájöttek, hogy egy a nemzetet valami olcsón előállítható táplálékkal kell etetniük. Ezért aztán kipattogtatták, cukrot tettek bele és attól kezdve a fogyasztása szinte kötelezővé vált a reggelinél. Azonban az egészségre egyáltalán nincsen jó hatással. Egy gyerek számára inkább egy szelet kenyeret kínáljunk vajjal és lekvárral, ami kalória szempontjából végül is annyi, mint egy tál gabonapehely. Vissza kell térnünk az egyszerűséghez!” – mondta Dr. Mihaela Bilic.

De ki is Mihaela Bilic?

Ő, az egyik legelismertebb és legkeresettebb táplálkozási szakember Romániában.

Forrás: digi24.ro

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek