KuriózumA szakemberek szerint ennyi ideig szabad a babának a szüleivel egy szobában...

A szakemberek szerint ennyi ideig szabad a babának a szüleivel egy szobában aludnia

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szakemberek megmondták! Ennyi ideig szabad a kisbabáknak az szüleikkel egy szobában aludniuk!

A szakemberek szerint ennyi ideig szabad a babának a szüleivel egy szobában aludnia

Te mit gondolsz, mennyi idősen aludhat egyedül, külön szobában a gyerek? Ez egy folyamatos dilemma szülők és neveléstudománnyal foglalkozó szakemberek körében, hiszen a tét az, a gyerek és a szülők testi, lelki és mentális egészségének, fejlődésének a biztosítása, ami nem kis dolog.

Az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia szakértői úgy vélik, hogy egy kisbaba egy éves koráig szabad aludjon a szüleivel egy szobában, ez idő alatt ugyanis a szülők könnyebben tudják felülvigyázni gyereküket, egyszerűbben tudják megoldani a táplálását, tisztába tevését.

A szakértők 4 és 9 hónapos, valamint az 1 és 2 éves kicsik körében végeztek kutatást, és azt az eredményt kapták, hogy azok a babák, akik egy szobában alszanak a szüleikkel, éjszakánként gyakrabban ébrednek fel, nyugtalanabbul alszanak, mint azok, akik már külön kis szobában álmodnak.

Azonban más tanulmányok azt állítják, hogy 3 éves koráig a gyereknek egy szobában kell aludnia a szüleivel, mert így jobban fejlődik a szíve, kevesebb stresszhatás éri, így kisebb lesz az esélye, hogy később szorongani fog.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek