LélektárA spirituális emberek 12 jellemzője

A spirituális emberek 12 jellemzője

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha valaki elindul a spiritualitás útján számos dolog változik meg az életében, újabb szemléletekre tesz szert, nyitottabb lesz és megnyílik előtte a világ. Most 12 olyan jellemzőt hoztunk, ami mindenképpen ráillik egy spirituális ember jellemvonására.

spiritualis-ember

Humorral teli szív: az élet egy félreértésekkel, zűrzavarokkal, misztériumokkal és olykor megaláztatásokkal teli út, ám ennek ellenére minden azon múlik, hogyan szemléljük. Az egyik legfontosabb dolog, amit a tudósoktól megtanultunk az, hogy abszolút módon uralhatjuk az elménket. Így egy adott dolgot számos perspektívából szemlélhetünk, ezért érdemes megvizsgálni ezeket, és olyant választani, ami előnyünkre válhat. A humor az élet számos nehéz pillanatán segíthet átlendülni, és az önismeretünket is jelentős mértékben elmélyítheti.

Utazni jó: a hozzáértők szerint az emberi életet azért kaptuk, hogy jobban megértsük és reflektáljunk az isteni ellentmondásokra. Tehát, ha a szívünk folyton az utazások, a kirándulások felé húz, azt jelenti, hogy tapasztalatokra hív, ne mondjunk ellent neki. Ez a mi elhívásunk, a személyes szenvedélyünk, amelyet követnünk kell.

Kerülik a drámákat: aggodalom, stressz, erőszakos helyzetek, amelyeknek nagyon alacsony rezgéssel bírnak, és az ego fogságában tartanak, valamint eltávolítanak a valódi lényünktől, a kedvelt tevékenységeinktől, a pozitív energiaforrásainktól. Mindannyian éreztük úgy, hogy minden energiánkat leszívta egy beszélgetés, amely során a másik fél ránk zúdította személyes problémáit. Az energiavámpírok jó példái annak, amikor egy személy nem a saját energiaforrásaira támaszkodik. Ha természetes módon keressük az utat arra, hogy megszabaduljunk az életünk drámáitól, megtaláljuk azokat a tevékenységeket, amelyek során feltöltődünk, pihentnek és boldognak érezzük magunkat.

Ismerik a megbocsátás erejét: egyszerű lecke, mégis sokan nem gyakoroljuk, pedig sokkal mélyebb értelme van, mint azt az emberek többsége gondolná. Különösen fontos azon személyek számára, akik a múltban tapasztalt negatív élményekhez, negatív energiákhoz kötődnek. A megbocsátás hiánya elvág minket az egyetemes energiaforrástól. A negatív energiák elraktározása energetikai zavart eredményez, ami később fizikai szimptómákat, betegségeket eredményezhet – állítja a kínai gyógyászat.

A legapróbb életet is értékelik: a buddhisták szerint az élet a legapróbb teremtményektől kezdve a legnagyobbakig, mindegyikben jelen van. Ezzel együtt ennek az életfelfogásnak a magunkévá tétele nem feltételezi a vegán életmódot. E kapcsán számos aspektus megemlíthető lenne, ám a legfontosabb, hogy aki így gondolkodik, az sokkal jobban értékeli az élet valamennyi megnyilvánulását. Az amerikai indiánok például mindig hálát adtak az állatnak, akit feláldoztak, de a keresztény kultúrkörben az étkezések előtt és utáni imáknak is ez a létjogosultsága.

Tiszteli az életet: Albert Einstein azt mondta, hogy két szemüvegen keresztül lehet szemlélni a világot. Az egyik által mindent csodaként élünk meg, míg a másik tükrén keresztül semmi sem csoda. Mindkét szemléletmód befolyásolja a mentalitásunkat, és az élettel szemben támasztott elvárásainkat. Ha a csodát választjuk, akkor tiszteljük és értékeljük azt, amit kaptunk. Ez által megértjük, hogy a valóság, amivel küzdesz egy ajándék, ezért sokkal könnyebb lesz jelen lenni benne és becsülni.

lany-buzamezoben

Mindig az igazságot választják: az igazság szabaddá tesz – mondja János apostol. Számos olyan eset elé állít az élet, amikor könnyebb lenne elhallgatni az igazat, és ebből még előnyünk is származna, mint ahogy sokszor elő is fordul az ilyesmi. Ám, ha mindig az igazat keressük, és kiállunk mellette, az spirituális energiát hoz az életünkbe.

Ösztöneiket, megérzéseiket követik: nagyon fontos, hogy a belső megérzéseinket is figyelembe vegyük, amikor fontos döntéseket hozunk. Ez azt jelenti, hogy egy olyan minket meghaladóban hiszünk, ami tudományosan nem mérhető.

Nyugalom a természetben: az toxikus életmód és a negatív gondolatok eddig senkinek nem használtak. A természetnek gyógyító ereje van, természetes közeg, amelyet azért kaptunk, hogy benne éljünk. A természet csendje segít kiüresíteni az agyunkat, messzire űzi a negatív gondolatokat, és helyet csinál a spirituális energiának.

Jól érzik magukat, ha másokon segíthetnek: úgy viselkedj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is viselkedjenek – ezt a felfogást vallástól és meggyőződéstől függetlenül generációról generációra adták. Lényege, hogy valamennyien hasonlók vagyunk, emberek vagyunk, és ha valaki ellen cselekszünk, azt egy adott pillanatban visszakapjuk. Úgy szoktunk segíteni másokon, hogy semmit sem várunk el cserében? A legjobb úton haladunk.

Pozitív gondolkodás: a gondolataink nem más mint puszta energia. Ha optimisták próbálunk lenni, akkor szükséges, hogy természetes módon kérjünk. Anélkül, hogy észrevennénk, már el is küldtük üzenetünket az Univerzumnak.

A csillagokra néznek: lenyűgöz bennünket az, ami sokkal nagyobb, hatalmasabb, misztikusabb nálunk, a teremtés csodái, a csillagok. Amikor egy nyári éjszakán a szabad ég alatt fekszünk és a csillagokat bámuljuk, akkor tiszteletet és nagyrabecsülést érzünk. Amikor így találjuk meg a csendet, az univerzum nagyszerűségében, azt jelenti, hogy a belső spiritualitásunk a legmagasabb fokon ég.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek