LélektárA spirituális ébredés 5 szakasza, ami teljesen megváltoztatja az életedet

A spirituális ébredés 5 szakasza, ami teljesen megváltoztatja az életedet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A spirituális ébredéshez a megvilágosodás előtt számos szakaszt kell megtapasztalnunk, és az odáig vezető út sötét, mielőtt megtalálnánk a fényt.

Ez az út hosszú, kimerítő, és sokszor magányos lehet, tele félelemmel, bizonytalansággal és szorongással, és nem mindig értjük, miért kell keresztülmennünk mindezen. A spirituális ébredés azonban összetett folyamat, aminek több szakasza, állomása van.

A spirituális ébredés 5 szakasza, ami teljesen megváltoztatja az életedet

Első szakasz: Kellemetlenséget és elidegenedést érzel

A spirituális ébredés nem azt jelenti, hogy egy reggel felébredsz, és úgy érzed, mindent megértettél, és tiéd az egész világ. Ez az élmény ennél sokkal mélyebb. Napokba, hetekbe, sőt hónapokba is telhet, mire eljutsz oda, ahol lenned kell, és szert teszel a szükséges bölcsességre.

Útközben valószínűleg megtapasztalod a bizonytalanságot és az elkeseredettséget, és azt kérdezgeted magadtól: mi értelme ennek az egésznek? Kétségbeesetten keresed az értelmet és a teljességet, hogy betöltsd a benned lévő űrt.

Úgy érezheted, hogy valami hiányzik mélyen belül, bár nem tudod pontosan meghatározni, mi az. De bármilyen kényelmetlen is, a spirituális ébredés első szakasza csak azt jelenti, hogy elindultál a megfelelő úton.

Második szakasz: Kezd megváltozni a valóságról alkotott felfogásod, és mindaz, amiről eddig azt hitted, tudod

A spirituális ébredés nem olyan dolog, amit pontosan időzíthetsz. Ez a fajta élmény a semmiből jön, teljesen váratlanul, mégis éppen a tökéletes időben. Elkezd megváltozni az, ahogy a valóságot érzékeled. Mindaz, amit azt hitted, tudsz magadról és a világról, elkezd megváltozni. Kezd kitisztulni a kép, és egyre világosabban látod az összefüggéseket.

Rájössz, milyen hazugságok és őrültségek irányítják a világot, és eleged lesz ebből. Elégedetlen vagy azzal, ami történik, és úgy érzed, tenned kell valamit, hogy változtass ezen. Ha egyszer már elindultál ezen az úton, felnyílik a szemed a világ valódi természetére.

Harmadik szakasz: Mindent megkérdőjelezel

Mikor érezted magadat utoljára elégedettnek azzal, ahogy az életed alakul? Az elégedetlenség érzése arra késztet, hogy mindent megkérdőjelezz, és keresd azt a bizonyos valamit, amitől újra teljesnek érezheted magadat.

A világ, amiben élünk, tele van érthetetlen erőszakkal és katasztrófákkal. Mi értelme volt bárminek is? Mi a célom az életben? Ezek a gondolatok minden mást háttérbe szoríthatnak, és valószínűleg semmit sem értesz. Ezek a kérdések ijesztőek ugyan, de azt jelentik, hogy jó úton haladsz a spirituális ébredés felé.

Ha valaki egyszer elkezdi megkérdőjelezni a saját létezését és azt, hogy mi az, amit tennie kellene, az a spirituális ébredés felé vezető út fontos része. Hamarosan rájössz, hogy bármi, ami a belső világodon kívül van, nem hoz igazi boldogságot vagy elégedettséget. Elkezded megkérdőjelezni az élet értelmét, és lassan megtalálod a válaszokat, amiket keresel.

Negyedik szakasz: Elkezded megtalálni a válaszokat a legfontosabb kérdésekre

A negyedik szakaszban elkezdesz megkérdőjelezni mindent, amit eddig ismertél, a hitedtől kezdve a szokásaidon át a környezetedig. Minden apróságot megkérdőjelezel, és az élet nagy és fontos kérdései szinte minden nap ott keringenek a fejedben.

Ezen a ponton valószínűleg azon is eltűnődsz, létezik-e egy magasabb rendű lény, egy istenség, aki minden más ismert dolog felett áll.

Lehet, hogy útközben találkozol néhány bölcs lélekkel, akik továbbadják történeteiket és tapasztalataikat, amitől végül kevésbé érzed magad egyedül ezen az úton. Ezen a ponton kezdesz megpillantani egy új valóságot, amelyet már régóta kerestél.

Ahogy elkezded megtalálni a keresett válaszokat, egyúttal helyet teremtesz az életedben annak, amit igazán akarsz, és eltávolítod azt, amire nincs szükséged. Ez jelenthet egy új hobbit vagy új barátokat – bármit, ami változást hoz az életedbe.

Az üresség, amit eddig talán éreztél, most új ötletekkel és tapasztalatokkal telik meg. Olyan dolgokat fedezel fel, amikről korábban nem is álmodtál, és érzed a spirituális fejlődést.

Ötödik szakasz: A lelked és az elméd egyaránt fejlődik

Spirituális ébredés akkor következik be, amikor a lelkünk elkezd fejlődni, és elér egy olyan szintet, amit korábban nem is tartottunk lehetségesnek. Ugyanez vonatkozik az elménkre is.

Minél mélyebbre ásunk a lényünkben, annál jobban kezdünk vágyakozni egy lelkileg gazdag és békés élet után. Mindaz, amit magadról, az életről és a világról tanultál, végre gyümölcsöt hoz a sok fáradalmas munka után.

Ez az a szakasz, amikor az életnek ismét van értelme, és elérhetjük a megvilágosodás csúcsát. Újra teljesnek érzed magadat, és mindaz, amiről korábban azt hitted, tudod, jelentéktelenné válik.

Az a sok belső munka, amit eddig végeztél, hamarosan meghozza a gyümölcsét, és úgy fogod érezni, sokkal nagyobb békére leltél, mint korábban bármikor, közben pedig lassan megérted és elfogadod valódi énedet. Ez a folyamat bizonyos értelemben korábbi éned feláldozását jelenti, de minderre azért van szükség, hogy elérhesd a megvilágosodást.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek