KuriózumA sok munka és a gyaloglás a hosszú élet titka – véli...

A sok munka és a gyaloglás a hosszú élet titka – véli Magyarország egyik legidősebb embere

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fiánál, Bordányban ünnepelte születésnapját Magyarország egyik legidősebb embere, Batki Margit néni. A zákányszéki Bernáth Ferencné Batki Margit 106. életévét töltötte, és elmondása szerint a hosszú élet titka a sok gyaloglás, valamint a sok munka.

Fotó: Schmidt Andrea
Fotó: Schmidt Andrea

Az idős asszony a Délmagyarnak elmondta: nem gondolta volna, hogy ilyen sokáig fog élni. Nevetve hozzátette, immár a 107. születésnapja következik. Legszebb emlékei közé tartozik három gyermekének megszületése, és az, amikor 1949-ben saját házukba költözhettek be a fiával.

A 82 éves fia, Nagy-Géczi József elmondta, rengeteget dolgoztak a zákányszéki házuk felépítésekor, ő akkor még csak 17 éves volt. Hozzátette: édesanyja egyedül nevelte fel őt és két lánytestvérét, akiket kiházasított, és lehetőségeihez mérten segített.

Elmondása szerint édesanyja nagyon makacs természetű, és nem szereti a hazugságot. A 106 éves asszonynak hat unokája, tizenegy dédunokája és két ükunokája van, akik valamennyien nagyon büszkék a mamára.

Az hosszú élet titkára vonatkozó újságírói kérdésre elmondta, sokat gyalogolt, sokat dolgozott, és szinte sosem tévézett. A fia szerint a házimunka, a napszám, a vályogverés és a paraszti léttel járó feladatok mellett keveset betegeskedett. A lap munkatársai arra is megkérték a nénit, hogy mutasson régebben készült fotó magáról, arra kérte a fiát, hogy a szobában található képet hozza be, mert azon csak 70 éves.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek