KuriózumA siker egyik fontos eleme: a korán kelés

A siker egyik fontos eleme: a korán kelés

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világ 500 leggazdagabb emberében a vagyonon túl az a közös, hogy sikeresek. Sikerük titka különbözik, de egy közös vonás mindannyiuknál megfigyelhető, mint ahogyan például Barack Obama, Winston Churchill, vagy Darwin esetében is, még pedig az, hogy mindig korán keltek.

csergoora

Aki korán kel, és pár órával megelőzi a többieket, mondjuk valamilyen tevékenység elvégzésében, annak szinte biztosra vehető, hogy jó napja lesz, a sikertől átitatottan fogja kipipálni az elvégzett feladatot. Ki ne örülne, ha már délelőtt 10 órakor készen lenne a leves, míg a szomszéd még rég a takarót gyűri maga alá és csak valamikor délután 2-kor fog neki krumplit pucolni.

Ha korán indul a nap, akkor több mindenre jut időd, hiszen nem merül fel többet benned az a megállapítás, hogy milyen gyorsan elröpült az idő, észre sem vettük és már este lett. Azt fogjuk észrevenni, hogy délután van, és még mindig van pár óra szabadidőnk, amit magunkra, családtagjainkra fordíthatunk.

A kreativitásunkra is serkentőleg hat a korán kelés, a legnagyobb regények kezdő mondatai is hajnalban születtek, sok festő is ezt a napszakot kedveli a legjobban, ha valami különlegeset szeretne alkotni.

Ha egy órával hamarább ébredünk, és azt arra szánjuk, hogy reggelizzünk egy jót, míg máskor épp a nap legfontosabb étkezésének kihagyásával spórolunk az időnkön, akkor szervezetünk is nagy erőbedobással képes nekivágni a teendőknek, hiszen ekkor van szükség a legtöbb energiára. Ajánlott egy kicsit korábban ágyba bújni, hogy másnap korábban induljon a nap, de meg fogja érni, hiszen hosszútávon nagyon sok pozitívummal és sikerélménnyel töltődhetünk fel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek