Egy orvos és egy újszülött osztály ápolói jókor voltak jó helyen! Amikor a várandós nő elindult az egy órás repülőútra, még ő sem gondolta, hogy landoláskor már ketten lesznek.

A repülőút közepén szülte meg gyerekét a nő, akinek fogalma sem volt, hogy terhes

Lavinia “Lavi” Mounga április 28-án Salt Lake Cityből Hawaiiba utazott családi vakációra, amikor a 29. héten megszületett a fia, Raymond. Dr. Dale Glenn, a Hawaii Pacific Health családorvosa, valamint Lani Bamfield, Amanda Beeding és Mimi Ho az Észak-Kansas City Kórház újszülött intenzív-osztályának ápolói szerencsére szintén a fedélzeten voltak.

“Körülbelül a repülőút felénél egy sürgősségi hívás riasztott, amikor megkérdezték, hogy van-e orvos a fedélzeten. Az ilyen hívások általában gyakoriak egy repülőút során, de ez sokkal fontosabb volt, mint eddig” – mondta Dr. Glenn.

Az orvos és a három nővér együttes erővel, és felszerelés nélkül segítették világra az idejekorán érkező babát. Egy cipőfűzővel vágták és kötözték el a köldökzsinórt, és egy okosórával mérték a csecsemő pulzusát.

“Mindannyian egy nagyon kicsi és zárt térben próbáltunk a lehető legjobban együtt dolgozni, ráadásul egy repülőben, és ez elég nagy kihívást jelentett. De a csapatmunka nagyszerű volt” – mondta Dr. Glenn.

Az egyik utas, Julia Hansen által készített rövid videó a szülésről vírusként terjedt a TikTok-on, vasárnap este több mint 11 millióan nézték meg.

A landolás pillanatában szakorvosok várták a honolului repülőtéren az anyát és a babát, hogy megfelelő ellátásban részesítsék őket, és a Kapiolani Nők és Gyermekek Orvosi Központjába szállították.

A kórház szóvivője az ABC News-nak megerősítette, hogy Mounga, amikor felszállt a járatra azt sem tudta, hogy terhes, nem hogy a 29. hétben lenne.

“Nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ez a kis fickó úgy érkezett, mint a villámcsapás valósággal a semmiből” – mondta a nő a fia születése után.

A szülést segítő nővérek később meglátogatták Moungát és a babát.

“Nagyon megható pillanat volt, Mongua azt mondta, hogy mindannyian egy család vagyunk, és, hogy ezentúl mi vagyunk a pici nagynénjei. Jó volt látni őket” – mondta Ho.

“Nagyon szerencsés vagyok, hogy a repülőgépen pont három nővér és egy orvos utazott, segítettek, és támogattak a legnehezebb pillanatokban” – mondta Mongua.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.