LélektárA reinkarnáció 10 jele, ami feltárja, ha korábban már jártál a Földön

A reinkarnáció 10 jele, ami feltárja, ha korábban már jártál a Földön

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Úgy érzed, mintha már jártál volna itt? Néha mintha bevillannának képek egy előző életből, amelyek arra késztetnek, hogy higgy a reinkarnációban? Tapasztaltál már valaha déjà vu érzést? Ha igen, nem vagy vele egyedül. A legtöbb ember élete során legalább egyszer megtapasztalja ezt a különös érzést.

Vajon ezek az érzések csak a képzeleted szüleményei, vagy valóban van valami a hátterükben?

Van valami misztikus abban az érzésben, amikor először látogatunk el egy helyre, és az valahogy mégis furcsán ismerősnek tűnik. Az emberek többsége véletlennek minősíti ezt a ritka érzést, de ha gyakrabban előfordul, akkor mindenképpen érdemes jobban odafigyelni rá.

Lehetséges, hogy a borzongató déjà vu érzés valóban egy korábbi élet élményeire utal, vagy csak bebeszélnénk magunknak, hogy így van? A reinkarnációba vetett hit egyáltalán nem új keletű dolog, hosszú évszázadok óta létezik.

A reinkarnáció évezredek óta a hinduizmus és más kultúrák vallási alapelve. Vajon igaz lehet, és megtörténhet, hogy korábban már jártál ezen a Földön egy másik emberként?

A reinkarnáció 10 jele

Akár hiszel az előző élet gondolatában, akár nem, el kell ismerned, hogy a déjà vu még a legszkeptikusabb embereket is elbizonytalaníthatja. Az alábbiakban bemutatunk 10 jelet, ami a reinkarnációra utalhat, és amelyeken érdemes elgondolkodnod.

1. Folyamatosan az az érzésed, hogy jártál már itt, vagy megtettél már valamit korábban is

Azok az emberek, akik hisznek a reinkarnációban, gyakran érzik úgy, amikor ismeretlen helyen járnak, hogy jártak már ott korábban. Ismerős ez az érzés? Lehetséges, hogy korábban átélt emlékeket tükrözne vissza?

Vannak olyan emberek, akik másoknál erősebben tapasztalják meg a déjà vu érzését. Képesek intuitív módon eligazodni teljesen ismeretlen helyeken. Sokan közülük lenyűgöző pontossággal le tudják írni az adott hely jellemzőit. Ha magadra ismersz, megtörténhet, hogy bepillantást nyertél az előző életeidbe.

2. Furcsán érzed magad a testedben

A hinduizmus és néhány más vallás szerint életek egész sorozatát éljük le, hogy megtisztítsuk és megerősítsük a lelkünket. Egyesek mindössze néhányszor születnek újjá, mielőtt elérnék a megvilágosodást, mások akár több ezer életet is leélhetnek.

Azok számára, akik hisznek ebben, nem meglepő a gondolat, hogy ha kényelmetlenül érzik magukat a saját testükben, az a reinkarnáció jele lehet. Gondolkodtál már el valaha azon, miért érzed magad furcsán a testedben, vagy miért érzel intim közelséget bizonyos személyek iránt?

A hívők úgy gondolják, hogy amikor újjászületsz, megtörténhet, hogy másik faj, vagy másik nem képviselőjeként térsz vissza. Ez attól függ, mi a legjobb a lelkednek. Ez az érzés megmagyarázhatja, miért éreznek egyesek különös vonzalmat egy adott történelmi kor, vagy kultúra iránt.

Az orvostudománynak gondot okoz a nemi kérdés és a transzgenderizmus gondolata, de mindazok számára, akik hisznek az előző életek létezésében, mindez tökéletes értelmet nyer. Mivel valószínűleg több korábbi életedben is az ellenkező nemhez tartoztál, érthető, hogy a lelked megőrzött bizonyos kollektív élményeket és érzéseket.

3. Öreg lélek vagy

A reinkarnáció egyik legjellemzőbb „tünete”, ha megmagyarázhatatlan szenvedéllyel viszonyulsz a múlthoz, és rendkívül sokat tudsz róla. Talán mindig is úgy érezted, hogy lélekben egy másik korszakhoz tartozol, vagy, hogy nem a megfelelő időben születtél meg. Ennek hatására pedig különösen lelkesedhetsz egy másik történelmi korért vagy kultúráért.

Érezted már úgy, hogy ösztönösen vonzódsz egy adott időszakhoz, annyira, hogy annak szinte már az említése is elég ahhoz, hogy az elméd elkalandozzon abba a bizonyos korszakba? Vajon ez a megszállottság egy korábbi életedre utalhat? Mi mással tudnád megmagyarázni ezt a különös szenvedélyt és tudást?

4. Élénk álmaid vannak az előző életeidről

Természetesen mindenkinek vannak hajmeresztő álmai, és ez teljesen természetes. De vannak gyakran visszatérő álmaid, amelyek nyomot hagynak az elmédben? Ezek az álmok néha annyira világosak, hogy elgondolkodsz rajta, vajon nem a múltbeli tapasztalataid és a reinkarnáció révén lehetségesek-e.

A reinkarnáció hívei számára az álmok olyanok, mint megannyi gondosan tárolt videófelvétel az elmúlt életekről. A hinduizmus szerint a lélekvándorlás során a lelked fokozatosan mozog a magasabb szellemi síkok felé. Az álmaid rögzítik a múltadat, és gyakran emlékeztetőül szolgálnak arról.

5. Megmagyarázhatatlan véletlenekkel szembesülsz

Véletlenek mindenkivel történnek. Kinek ne lett volna már része olyan érthetetlen mozzanatban az életben, ami pusztán a véletlennek köszönhető? Ha csak időnként fordul elő, nevezheted szerencsés véletlennek, véletlenszerű felfedezésnek, szerendipitásnak, de mi a helyzet akkor, ha ezek a megmagyarázhatatlan egybeesések állandóan jelen vannak az életedben?

Előfordult már, hogy előre tudtad, hogy alakul egy helyzet, mielőtt az valóban megtörtént volna? Időnként ezek a furcsa véletlenek a te javadat szolgálják, máskor meg nem. Ha valóban voltak előző életeid, akkor előfordulhat, hogy tapasztaltál már hasonló epizódokat, és ezek egyáltalán nem véletlen események.

A hinduk és a lélekvándorlás más hívei azt mondják, hogy mindaz, ami véletlennek tűnhet az életedben, a karma következménye lehet. Az egyes gondolatok és cselekedetek, legyenek azok akár jók, akár rosszak, visszatérnek a következő életben. Ez a karmikus ciklus pedig egészen addig ismétlődik, amíg át nem lépünk egy magasabb szellemi szintre.

6. Megmagyarázhatatlan képességeid vannak

Az emberi képzelőerő valóban rendkívül erős tud lenni, ezért előfordulhat például, hogy arról álmodozol, ahogy éppen az alexandriai könyvtárat fedezed fel. De mi a helyzet akkor, ha olyan tisztán látod magad előtt a könyvtárat, hogy szinte el tudod olvasni az ott őrzött pergameneket?

Előfordult már, hogy a semmiből felbukkant egy furcsa szó a fejedben, és meglepődtél, amikor rájöttél, hogy ez a szó jelent valamit egy másik nyelven? Világszerte tartanak számon olyan eseteket, amikor emberek hirtelen elkezdtek beszélni egy idegen nyelvet, amit azelőtt soha nem tanultak. Soha nem tudhatod, milyen kultúra részese voltál előző életedben, és az abból fennmaradt energiák éreztethetik a hatásukat a jelenlegi életedben is.

7. Irracionális félelmekkel küzdesz

A fóbiák nem is olyan ritkák. Bármilyen apróság is legyen az, előfordulhat, hogy vannak bizonyos dolgok, vagy szituációk az életben, amiket minden áron megpróbálsz elkerülni. Sokan milliókat költenek terápiára, hogy megszabaduljanak a félelmeiktől.

Míg a korai gyerekkorban átélt traumák megmagyarázhatnak bizonyos fóbiákat, másokat már nem ilyen könnyű megmagyarázni. Például megtörténhet, hogy bénító rettegés fog el a víztől, ezt hidrofóbiának is nevezik. Ha az egyik előző életedben vízbe fulladtál, az megmagyarázhatja a félelmet a jelenlegi életedben is.

8. Intuitív vagy és rendelkezel a hatodik érzékkel

Az, ha érzékeny vagy a szellemvilág dolgai iránt, nem csak azt jelentheti, hogy könnyen megijesztenek a különös események. Előfordulhat, hogy ezekre a megérzésekre támaszkodsz, hogy boldogulj az életben. Egyesek erre azt mondanák, hogy mindez „zsigerből jön”, de ez jóval több ennél.

Sokan, akik valamilyen mások megsegítésére irányuló pályát választanak, rendkívül érzékenyek és empatikusak. Amikor segítenek másoknak, valóban azonosulni tudnak az érzéseikkel. Azok, akik úgy tartják, hogy különleges, pszichés képességeik vannak, gyakran hivatkoznak arra, hogy előző életüknek köszönhetik ezt a kifinomult érzékenységet.

9. Ismerősnek tűnik egy idegen arca, vagy úgy érzed, mintha már találkoztál volna az illetővel

Az extrovertált emberek könnyen ismerkednek, és könnyen tesznek szert új barátokra. De egyesek számára néhány kapcsolat mélyebbnek tűnhet, mintha már korábban is találkoztak volna az adott személlyel. Te is tapasztaltál már hasonlót?

Lehet, hogy egy másik életben valóban ismerted azt az embert, akit csak most mutattak be neked, és a találkozás felébresztette az emlékeket? Sokan azonnal megtalálják a közös hangot egy idegennel, és ijesztően hasonló történeteket osztanak meg egymással.

Azok szerint, akik hisznek a reinkarnációban, ez a jelenség azért fordulhat elő, mert gyakran ugyanazok az emberek vesznek körül minket a különböző életekben. Függetlenül attól, hogy most mindketten más életet éltek, a lelketek felismeri a köztetek lévő szoros kapcsolatot.

10. Úgy érzed, jártál már korábban a Földön

A híres színésznő, Shirley McClain, nyíltan vállalta, hogy hisz a lélekvándorlásban, annak ellenére, hogy a szkeptikusok gyakran gúnyolódtak rajta ezért. Számos bestseller könyvet írt a reinkarnációról, és őszintén azt vallja, hogy tudomása van a korábbi életeiről.

De nem csak hírességek, vagy valamilyen vallás követői hihetnek a lélekvándorlásban. A lélek kérdései meghaladnak minden hitet, és csak te tudhatod, hogy igazak vagy sem.

Ha úgy érzed, tudomásod van az előző életeidről, akkor senki nem tántoríthat el a reinkarnáció gondolatától. Ez a mélyen gyökerező meggyőződés nem feltétlen véletlen. Ahogy előre haladsz a karmikus ciklusodban, és újabb életeket élsz le, megtörténhet, hogy valóban tisztában vagy az igazsággal.

Hogy teremthetsz békét a múlttal a jelenlegi életedben?

Te is tapasztaltál néhányat a felsorolt jelek közül, vagy akár mindegyiket megfigyelted már, és mindig is volt egy olyan érzésed, hogy ez az egész igaz lehet? Egy szakember segítségével, a regressziós hipnózis technikájával sokat megtudhatsz az előző életeidről.

Múltbeli életeid sok olyan kérdésre és problémára választ kínálhatnak, amelyekkel a jelenben kell szembenézned.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek