Sharna Langlais, amerikai Reiki mester szuper tippjei arra vonatkozóan, hogy mit tegyünk a Reiki szeánszok előtt és után, hogy minél inkább a javunkra fordíthassuk az energiákat!

Sok kliensem érkezik hozzám azzal a kérdéssel, hogy mit tehetnének annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassák ki egy-egy Reiki kezelés során az energiákból. Szerencsére sok jó felkészülési és levezetési módszert ismerek, amelyeket még a legkezdőbb Reiki tanoncok is könnyedén elsajátíthatnak – ezeket osztom meg most veletek.

Ezt tedd a Reiki gyakorlatok előtt.

1. Csendesedj el és kezd befelé figyelni

Adj magadnak 30 percnyi időt, hogy a hátad mögött hagyhasd a napi frusztrációkat és megnyugodhasson a lelked. Kövesd figyelemmel a tested minden rezzenését, az érzéseidet, a lélegzetvételedet, és szép lassan hangold magad mindazokra az érzésekre és energiákra, melyeket a Reiki során meg szeretnél mozgatni.

2. Étkezz és hidratálj

Ajánlom, hogy a gyakorlatok előtt legalább 1-2 órával bőségesen étkezzünk és igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, így a gyakorlatok során nem vonja el a figyelmünket az éhség vagy a szomjúság. Viszont arra figyeljünk oda, hogy ne fogyasszunk nehéz ételeket, ugyanis nem szeretnénk, ha az energiák nagy része az emésztés elősegítéséhez járulna hozzá.

3. Helyezd magad kényelembe

Szabadulj meg az összes olyan ruhadarabtól, amelyek szűkek vagy kényelmetlenek és vegyél magadra kényelmes, laza és meleg ruhákat. Ajánlott a mellékhelyiséget is felkeresni a Reiki előtt, hogy teljesen biztosra menjünk, semmi nem zavar meg bennünket.

Ezt már olvastad? Napjainkban a Reikit már az Egyesült Államok legjobb kórházaiban is alkalmazzák!

Ezt tedd a Reiki gyakorlatok után:

1. Összegezz

A legtöbbször a Reiki jótékony hatásait csak a szeánsz után érzékelhetjük, ezért is fontos a gyakorlatok során felszabadított energiák helyes levezetése és értelmezése. A klienseimnek mindig azt ajánlom, hogy szánjanak rá még legalább 15-20 percet a szeánsz lejárta után és meditáljanak, vagy sétáljanak egy nagyot a természetben, vagy akár ha jól esik, szunyókáljanak egy nagyot.

2. Ismét étkezzünk és hidratáljunk

Rendkívül fontos hogy tápláljuk a testünket egy ilyen intenzív szeánsz után, igyunk meg 1-2 pohár tiszta vizet, ugyanis a testünk eléggé dehidratálódhat közben. Én mindig azt ajánlom, hogy a Reiki után valami könnyed és egészséges harapnivalót fogyasszunk, amit már előzőleg odakészítettünk és nem kell bajlódni az elkészítéssel.

3. Reflektálj

Nagyon hasznos tud lenni, ha a szeánsz után valamilyen művészeti tevékenységbe kezdünk: fessünk, rajzoljunk, játsszunk egy hangszeren, stb. – a lényeg, hogy szeressük azt, amit csinálunk, és az agyunk kellemesen kikapcsolva tudja elraktározni az élményeket.

4. Mindenképpen keresd fel a Reiki nagymestered, ha bármi kérdésed, felvetésed, problémád akad a szeánsz során

A Reiki egy rendkívül kifinomult és gyengéd szeánsz, hiszen a lényege az energiablokkok feloldása, de mégis, bizonyos esetekben olyan problémákba ütközhetünk, amelyeket nem biztos, hogy egyedül megoldhatunk. Rendkívül ajánlom, hogy már a legkisebb dolog miatt is keressük fel a mesterünket.

Forrás: mindbodygreen.com

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.