Egy nő, akit a rákkezelése elvileg meddővé tett, megdöbbenve értesült róla, hogy mégis teherbe esett.

A rákos nőnek azt mondták, nem lehet gyereke, sokkot kapott, amikor kiderült, hogy terhes: "Az orvosom velem együtt sírt"

A 33 éves Ceri Calonmornak azt mondták, hogy természetes úton nem tud teherbe esni, csak ha petesejt donort keres.

De miután tipikus terhességi tüneteket tapasztalt, úgy döntött elvégez egy tesztet, ami pozitív lett. Még mindig hitetlenkedve kereste fel az orvosát, aki megerősítette a hírt: csodával határos módon valóban teherbe esett, 3 évvel azután, hogy diagnosztizálták nála a rákot.

A somerseti Bath városából származó Ceri azt mondta: „Ott és akkor csináltunk egy tesztet, és az is pozitív lett. Az orvosom velem együtt sírt, amikor megértettem, hogy az első teszt helyes volt.”

„Gyönyörű pillanat volt, korábban életem legrosszabb hírét közölte velem, most pedig a legjobbat – ezzel teljes kört írtunk le. Ez azt mutatja, hogy még egy igazán nehéz időszakban is meglephet valami igazán gyönyörű dolog.”

A 33 éves Ceri, és férje, a 31 éves Barney Calonmor, akkor tudták meg, hogy Cerinek rákja van, amikor a nő 30 éves volt. Ceri már egy ideje rosszul érezte magát, de az orvosok nem vették komolyan a tüneteit, amíg végül már olyan erős fájdalmai voltak, hogy az öngyilkosság gondolata is felmerült benne.

„Az egész akkor kezdődött, amikor 2018 márciusában fájni kezdett a hátam. Először nem volt olyan rossz, és mivel akkoriban kezdtem újra edzőterembe járni, azt hittem attól lehet. De idővel a fájdalom rosszabb lett, és nem akart elmúlni. Hét hónap alatt különböző diagnózisokat kaptam az ízületi gyulladástól a porckorongsérvig. Egy sor szakembert kerestem fel, ahogy a fájdalom egyre fokozódott.” – mondta Ceri.

„Néhány hónapon belül a fájdalom olyan erős lett, hogy őszintén az öngyilkosságot fontolgattam. Nem tudtam 30 percnél hosszabb ideig aludni, elviselhetetlen volt.” – tette hozzá.

Ceri más tüneteket is tapasztalt. Viszketett a bőre, de ezt a mosószerre, valamint a kimerültségre és az éjszakai izzadásra fogta, amit viszont a hátfájásnak tulajdonított. Ugyanakkor gyakran kapott el fertőzéseket is, de azt hitte, ez is csak azért van, mert legyengült. Le is fogyott – aminek eleinte még örült is – annak ellenére, hogy nem törekedett erre, és továbbra is ugyanúgy evett, mint mindig.

Ceri végül felkereste Dr. Daniella Calandrinit (nemrég ugyanez az orvos közölte vele a terhessége hírét is), aki vérvizsgálatot rendelt el, és ezzel megmentette Ceri életét. Diagnosztizálták nála a végstádiumú Hodgkin-limfómát.

A nyirokrendszert támadó rák okozhatja mindazokat a tüneteket, amiket Ceri tapasztalt. „Az egész olyan valószerűtlennek tűnt, még csak 30 éves voltam – abban a korban az ember még nincs is igazán tisztában a saját halandóságával.” – mondta Ceri.

A gyógyulás

Mivel a betegség ennyire előrehaladott volt, nem volt idő arra, hogy petesejteket gyűjtsenek be tőle, amikkel aztán később teherbe eshetne.

Ezután kemény kemoterápiás kezelést kapott, de még ez is jobb volt, mint az, amin a diagnózisig keresztülment. „További hat hónapig kaptam kezelést, ami nagyon legyengített, míg 2019 januárjában végre megkaptam a hírt, hogy javult az állapotom.” – mondta Ceri. Barney ekkor megkérte a kezét.

„Az egész helyzet nyomorúságos volt. Most pedig fogyatékosnak számítok, mert a rák elemésztette a gerincem alsó részét, a csípőmet és a medencémet. Ugyanakkor korai klimaxon is átestem.” – mesélte Ceri.

A rák meghiúsította Ceri reményeit, hogy anya lehessen. „Egy termékenységi szakértő azt mondta nekem, hogy valószínűtlen, hogy természetes módon teherbe essek.” – mondta. „De egy nő felismeri a jeleket, és gondoltam csinálok egy tesztet, mert volt egy érzésem, hogy valami megváltozott. Amikor a teszt pozitív lett, őszintén azt hittem, hogy a hormonkezelések miatt van, és ki is dobtam. De aznap véletlenül éppen volt egy időpontom Daniellához, hogy megbeszéljünk néhány rákkal kapcsolatos dolgot. A találkozón pedig mondtam neki, hogy azt hiszem, terhes vagyok.” – mesélte Ceri.

Ceri, aki most a London School of Economics karán doktorál, most 13 hetes terhes, és szigorú orvosi megfigyelés alatt áll. Azt mondta, nagyon szerencsésnek érzi magát, és hálás a hihetetlen orvos csapatnak, az ápolóknak és a családjának.

„Azt mondanám, hogy a rák miatt megtett út megmutatta nekem, milyen csodálatos a családom és a férjem.” – mondta.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.