Holotropikum“A rák a lehető legjobb módja a halálnak” - állítja egy brit...

“A rák a lehető legjobb módja a halálnak” – állítja egy brit orvos

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Dr. Richard Smith a BBC egykori orvosszakértője, a Warwick Egyetem tiszteletbeli professzora, és a British Medical Journal korábbi szerkesztője egyik írásában azt vázolta, hogy teljesen felesleges horribilis összegeket áldozni a rákkutatásra, mivel véleménye szerint a rák az egyik legkegyesebb halálnem.

Fotó: British Medical Journal
Fotó: British Medical Journal

A szakember indoklása szerint a daganatos betegségek időt adnak a betegeknek a halálra való felkészülésre, elrendezhetik dolgaikat, és elköszönhetnek szeretteiktől. A professzor úgy fogalmaz, hogy a betegséget kísérő fájdalmak is elviselhetők, különösen akkor, ha a betegeket szeretet veszi körül, és whisky meg morfium is rendelkezésükre áll.

Dr. Richard Smith szerint azokkal szemben, akik váratlanul és hirtelen halnak meg, például szívrohamban vagy agyvérzésben, szervi elégtelenségben, a daganatos betegségben szenvedők visszatekinthetnek életükre, elköszönhetnek szeretteiktől, barátaiktól, elrendezhetik függő ügyeiket, és olyan helyeket is meglátogathat, ahová mindig is el szeretett volna jutni.

A szakember véleménye világszerte óriási indulatokat váltott ki. Írása alatt olyan hozzátartozók is kritikával illették álláspontját, akik a rák miatt veszítették el családtagjaikat, és érzéketlennek nevezték az orvost.

Nemrég az amerikai John Hopkins Egyetem kutatóinak tanulmányából kiderült, hogy a rákos megbetegedéseket csak a véletlen az okozója, erről itt olvashattok bővebben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek