KuriózumA poklok poklát élte át, miután túlélt egy vulkánkitörést - 3 év...

A poklok poklát élte át, miután túlélt egy vulkánkitörést – 3 év felépülés után megmutatta jelenlegi arcát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Túlélte a vulkánkitörést, majd dokumentálta a felépülését! Nagyon sokan támogatták!

2019-ben Stephanie Coral Browitt mindössze 23 éves volt, amikor egy családi kirándulás örökre megváltoztatta az életét. Bár súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a vulkánkitörés miatt két közeli családtagját is elveszítette, Stephanie rájött, hogy soha nem szabad feladnia.

Testi és lelki felépülésének történetet a világhálón osztotta meg, így több millió hasonló helyzetben levő ember számára jelentett inspirációt. Stephanie egyik volt azon 25 ember közül, akik túlélték a White Island vulkánkitörést.

Stephanie családjával a baleset előtt – Fotó: Stephanie Coral Browitt/Instagram

A kitörés idején 47-en tartózkodtak a szigeten, közülük sajnos 22-en elhunytak. Stephanie-t a többi áldozattal együtt önkéntes helikopterpilóták mentették meg, akik saját életüket kockáztatva segítettek a túlélőkön.

Stephanie nővérét, Krystalt nem találták, az apja pedig azt mondta a pilótáknak, hogy először a lányát szállítsák biztonságos helyre. Néhány héttel később a férfi sajnos a kórházban elhunyt.

Stephanie két hétig feküdt kómában, testének 70%-át égési sebek borították, de nem adta fel, pedig közben szerettei elvesztése miatti gyász is gyötörte.

Fotó: Stephanie Coral Browitt/Instagram

“Nem gondoltam, hogy ennyire erős vagyok. A túlélésért folytatott harc nagyon kemény” – mesélte Stephanie.

A harmadfokú égési sérülések miatt számos műtéten és kezelésen esett át, egy idő után, mikor már elég erősnek érezte magát, a TikTokon számolt be arról, hogy hogyan lehet egy ilyen harcot túlélni.

Amikor Stephanie elkezdte dokumentálni gyógyulása útját a közösségi médiában, még kompressziós maszkot viselt, amely az arcának nagy részét eltakarta. Sőt, a teste különböző részein védőruházatot viselt, hogy elősegítse bőre regenerálódását.

Fotó: Stephanie Coral Browitt/Instagram

A TikTok-on gyakran válaszolt olyan kérdésekre, mint például, hogy miért kell szűknek lenniük a ruhadaraboknak, vagy hogy viszket-e a bőre a viselés közben. 30 hónapos állandó arcmaszk viselése után Stephanie végre megmutathatta az arcát követőinek.

“Nem hiszem, hogy valaha is teljesen elégedett leszek, mert legbelül nagyon hiányzik a régi énem” – mondta Stephanie, és bevallotta, hogy nagyon fél, hogy az emberek ítélkezni fognak a sebhelyei miatt.

Fotó: Stephanie Coral Browitt/Instagram

“Bárcsak az apám és a húgom még élnének, és itt lehetnének ebben a pillanatban. Csak remélni tudom, hogy nagyon büszkék rám, arra, amilyen lettem ebben a küzdelmekkel teli időszakban. Ez minden, amit kívánhatok” – mondta egy TikTok felvételben Stephanie.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek