KuriózumA pattogatott kukorica több antioxidánst tartalmaz, mint bármelyik zöldség vagy a gyümölcs!

A pattogatott kukorica több antioxidánst tartalmaz, mint bármelyik zöldség vagy a gyümölcs!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pennsylvaniai Scranton Egyetem kutatócsoportja arra a meglepő következtetésre jutott, hogy a pattogatott kukorica több antioxidánst tartalmaz, mint a zöldségek és a gyümölcsök. Ezzel a felfedezéssel sikerült lepipálni valamennyi eddigi megállapítást, mely szerint a gyümölcsök és a zöldségek a legjobb méregtelenítők.

Pattogatott kukoricaA tudósok megfigyelték, hogy a kémiai összetevők, amelyek tulajdonképpen az antioxidánsok csoportját képezik, sikeresen felveszik a harcot a rákos sejtekkel szemben. Semlegesítik a szervezetben felmerülő veszélyeket, és nagy mértékben vannak jelen a pattogatott kukoricában – erősítette meg Joe Vinson, az Amerikai Kémiai Társaság professzor-doktora.

„A pattogatott kukorica jelenti az ideális kóstolót” – nyilatkozta az orvos, aki azáltal nyerte el hírnevét, hogy a csokoládé, a dió és egyéb élelmiszerek tápanyagértékét vizsgálta.
Habár már korábban is megállapították, hogy a pattogatott kukorica antioxidánsokat tartalmaz, Vinsonnak sikerült ezúttal felbecsülnie azok mennyiségét a ropogtatnivalóban, összevetve azt olyan élelmekkel, mint a gabonafélék, zöldségfélék és gyümölcsök. Ennek alapján kijelentette, a pattogatott kukorica sokkal több jótékony antioxidánst rejteget magában, mint például a gyümölcsök.

A pattogatott kukorica egyik nagy előnye, hogy csak 4%-ban tartalmaz vizet, ez pedig azt jelenti, hogy a benne lévő nyomelemek és vitaminok sokkal összetettebbek.

Ami azokat a fránya aranybarna, zavaró „héjakat” illeti, amelyek folyton a fogaid közé ékelődnek, míg pattogatott kukoricát majszolsz, valóságos aranybányák! Általuk minősítette Vinson a tanulmányában a pattogatott kukoricát teljes értékű gabonának, továbbá az egyetlen 100%-ban feldolgozatlan élelemnek is elkönyvelte.

Vinson hozzátette, a pattogatott kukorica 70%-át biztosítja annak a gabonamennyiségnek, amelyet egy személynek egy nap alatt be kellene vinnie a szervezetébe. Ugyanakkor kihangsúlyozta, semmiképp se nélkülözzük ezentúl a friss zöldségeket és gyümölcsöket, a pattogatott kukorica javára! És az sem ajánlott, hogy a pattogatott kukoricát valamilyen szósszal vagy vajjal fogyasszuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek