KuriózumA nőt „borzalmas anyának” nevezte a párja, mert néhány percre magára hagyta...

A nőt „borzalmas anyának” nevezte a párja, mert néhány percre magára hagyta a hármas ikreit, hogy kimenjen a friss levegőre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az újdonsült anyáknak egyáltalán nincs könnyű dolguk, és a stressz sokszor elsöprő tud lenni, különösen akkor, ha egyszerre egynél több kisbabáról kell gondoskodni.

Egy fiatal édesanya, aki nemrég hármas ikreknek adott életet, a Reddit-en osztotta meg a történetét, és kért tanácsot más felhasználóktól. Arra volt kíváncsi, vajon valóban hibázott-e, amikor rövid időre magára hagyta a babákat a lakásban, és kiment egy kis friss levegőt szívni.

A 20 éves nőt váratlanul érte a három baba érkezése, és azt mondta: „Soha életemben nem számítottam arra, hogy hármas ikrek anyja leszek, így amikor először teherbe estem, ez volt az utolsó dolog, ami megfordult a fejemben.”

A nő azt is elárulta, hogy lényegében egész nap ő viseli gondját a babáknak, miközben a vőlegénye dolgozik, vagy éppen órán van. A szülők mindketten egyetemre járnak, de az édesanya úgy döntött, online folytatja a tanulmányait, hogy a gyerekei mellett lehessen.

Három kisbaba mellett azonban úgy érzi, nagyon nehéz dolga van, és időnként szüksége van egy kis szünetre, különösen, amikor mind a három baba egyszerre kezd sírni. „Nagyon könnyen frusztrált leszek, és könnyekben török ki. Nagyon nehéz, és az apjuk nincs itt, hogy segítsen, mert vagy dolgozik, vagy éppen órán van” – magyarázta a nő.

Azt is elmondta, hogy a vőlegényével és a három újszülöttel egy földszinti lakásban élnek, amit a férfi szüleitől bérelnek. Amikor az édesanya úgy érzi, szüksége van egy kis szünetre, csak a bejárati ajtóig megy, és kint leül egy székre.

Elővigyázatosságból az ikrek szobájában van egy kamerával ellátott babamonitor, így mindig szemmel tarthatja őket, és vészhelyzetben gyorsan közbeléphet.

De a vőlegénye nagyon dühös volt rá, amikor egy alkalommal hazatérve a verandán találta a nőt, miközben a babák bent sírtak. Nagyon kiborult, azzal vádolta a menyasszonyát, hogy elhanyagolja a gyerekeket, és borzalmas anyának nevezte őt. A férfi ráadásul a szüleinek is elmondta, mi történt, akik szintén a nő ellen fordultak.

Az édesanya elmagyarázta, hogy mivel a nevelőszülői rendszerben nőtt fel, és nincs kapcsolata a biológiai családjával, a vőlegénye családját a sajátjának tekinti, és nagyon rosszul esik neki, hogy ellene fordultak.

„Tényleg nem hiszem, hogy bármi rosszat tettem volna, vagy veszélynek tettem volna ki a babáimat, de úgy tűnik, ők másképp gondolják” – írta.

A Reddit felhasználók többsége azonban védelmébe vette a fiatal édesanyát, és a legtöbben egyetértettek abban, hogy tökéletesen érthető, ha néha szüksége van pár perc szünetre.

„Nem te vagy a hibás. Amikor megszületett a kisbabám, az egyik dolog, amit az ápolónők ismételten mondogattak a kórházban és az otthoni látogatások során, hogy amikor sír, és tudom, hogy megetettem, tisztába tettem, és nem beteg, ha stresszes vagyok, rendben van, ha kimegyek a szabadba néhány percre összeszedni magamat” – írta egy másik édesanya tanácsként.

Egy másik hozzászóló is egyetértett vele, és hozzátette: „Csodálatos anya, és pontosan a megfelelő dolgot teszi, hogy bírja az iramot.”

Az elkeseredett édesanya később közzétett egy frissítést, és elmondta, hogy megmutatta a vőlegényének a hozzászólásokat. „Eleinte nagyon dühös volt, amiért megosztottam a személyes problémáinkat idegenekkel az interneten, még ha névtelenül is. De végül, miután lehetősége volt megnyugodni, megértett engem és benneteket is. Bocsánatot kért, és megígérte, hogy jobban kiveszi a részét a gyereknevelésből, sőt, még egy szülői felkészítő tanfolyamon is hajlandó részt venni. Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást” – írta a nő.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek