HolotropikumA nőknek naponta szükségük van ölelésre, hogy megőrizzék lelki és testi egészségüket!

A nőknek naponta szükségük van ölelésre, hogy megőrizzék lelki és testi egészségüket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tudósok egy csoportjának sikerült megállapítani, hogy az egészségmegőrzés szempontjából a nőknek több ölelésre van szükségük, mint a férfiaknak.

A nőknek naponta szükségük van ölelésre, hogy megőrizzék lelki és testi egészségüket!

A Észak-Karolinai Egyetemen dolgozó szakértők arra jöttek rá, hogy egy jó kiadós, szoros, érzelmekkel teli ölelés a szervezetben oxitocin nevű boldogsághormon felszabadulását eredményezi, ami például a nőkben erőteljesebben formálódik meg. Ez a hormon egyébként a szülés és a szoptatás során is erősen jelen van a gyengébbik nemben.

Egy ölelés úgy a férfiakban, mint a nőkben megemeli az oxitocin szintjét, de a nők szívére valamivel jobb hatással van ez a boldogsághormon.

De az öleléssel nem csak oxitocin szabadul fel, hanem dopamin és szerotonin is, ez utóbbi a lelki egyensúly megteremtésében játszik szerepet és segít megelőzni a depressziót, valamint a szorongást.

Az ölelés során csökken a szívritmus, és enyhül a szorongás-érzés, valamint a stressz is. Az ölelés mindkét félnek jót tesz, annak is, aki adja, és annak is, aki kapja. Emellett megerősíti a társas kapcsolatokat is, így növeli a biztonságérzetet is. Ezért, hogy jobbá tedd az életedet és a világ helyzetét is, ölelkezz gyakrabban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek