KuriózumA nők gyakrabban lépnek félre!

A nők gyakrabban lépnek félre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az amerikai közlekedési hatóság (National Highway Traffic Security Agency, NHTSA) közzétette közlekedésbiztonsági kutatásának eredményét, ami nyilvánvalóan újabb férfi bekiabálásnak tűnhet, de az eredmények csak eredmények.

A kutatás meglepően nagy visszhangot kapott a médiában. Az újabb statisztika is aláírja, amit korábban számtalan, hogy a férfiak agresszívan és gyorsan, sportosabban vezetnek ugyan, de a nők és az idős emberek lassabban és helytelenebbül reagálják le a balesetközeli szituációkat. A téma margójára legyen írva, hogy amióta léteznek közlekedéssel és balesetekkel foglalkozó statisztikák, azóta vezetik a baleseti listát a nők, a tinédzserek és a 70 év fölötti személyek.

Az eredményeket némileg enyhíti az eredmény másik oldala, hogy a balesetek többségében a nők a rossz pedálra taposás miatt okoznak balesetet, vagyis gyakrabban lépnek félre, és nem a gyorshajtás vagy agresszív stílus okolható a bekövetkezett szerencsétlenségek miatt.

A bekövetkezett balesetek többsége parkolókban és hasonló helyeken való manőverezés közben következik be, így, ha szorosan szabadkozunk az eredményekre, a nők végső soron nem mondhatók veszélyesnek önmagukra, vagy más, forgalomban közlekedő emberekre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek