KuriózumA Nobel-díj ázsiai alternatíváját hozta létre egy Tajvan-i milliomos

A Nobel-díj ázsiai alternatíváját hozta létre egy Tajvan-i milliomos

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tajvan egyik leggazdagabb embere alapította nemrégiben az ázsiai kontinens Nobel díjának megfelelő tudományos díjat, mely jelentősen nagyobb pénznyereménnyel kecsegtet.

samuel-yin

Tény, hogy az ázsiai díj úgymond szebb összeggel honorálja a tudományos élet kirívó eredményeivel kecsegtető tudósokat, mint annak svéd elődje, a Nobel díj.

Samuel Yin, a Reuntex cégbirodalom főnöke elmondta, hogy 101 millió dollárt különített el a “Tang Prize”-ra (Tang díj), és ezzel megvalósította egyik legfőbb vágyát.

“Remélem, hogy a díj, és a formás pénzjutalom kellően képes ösztönözni a tudományos világ vezető kutatóit. Hosszabb távon az a célom ezzel, hogy a kínai kultúrát népszerűsítsem, egyrészt, másrészt pedig szeretném ezáltal jobbá tenni, ha csak egy kicsivel is, a világot”, nyilatkozta az üzletember.

A díjak kiosztása 2014-ben fog kezdődni, és 2 évente ismétlődik. Első ízben a következő kategóriákban osztanak díjakat: fenntartható fejlődés, biogyógyászat, sinológia, valamint jogállamiság.

Minden díjjal jutalmazott tudós nemcsak a tudományos világ tiszteletét tudhatja magáénak, de 1,7 millió dollárral is gazdagodik. Összehasonlítás képen a Nobel díjasok 1,2 millió dollárt kapnak “csupán”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek