KoktélA nő, akinek két méhe van, két kislánynak adott életet két napon...

A nő, akinek két méhe van, két kislánynak adott életet két napon belül – az orvosokat is meglepte az eset

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 32 éves Kelsey Hatcher december 19-én és december 20-án adott életet kislányainak, Roxinak és Rebelnek, akik kétpetéjű ikreknek számítanak, de nem ez a legkülönlegesebb bennük, hanem az, hogy két külön méhben fejlődtek, aminek az esélye egy a millióhoz.

Az alabamai Kelsey Hatcher 17 éves volt, amikor megtudta, hogy két méhe van, ez egy ritka születési rendellenesség, ami a nők mindössze 0,3 százalékánál fordul elő. Mindkét szervhez egy petevezeték és egy petefészek tartozik. Hatcher esetében ugyanakkor azt is megállapították, hogy két méhnyaka van.

A nőnek ez volt a negyedik terhessége, férjével, Caleb Hatcherrel már három 7 év alatti gyerekük van – korábban már mindkét méhében fejlődött ki magzat, de ez volt az első alkalom, hogy ez mindkét méhében egyszerre történt meg.

Fotó: Andrea Mabry, UAB

„Legmerészebb álmainkban sem terveztünk volna ilyen terhességet és szülést” – mondta az édesanya. „Viszont úgy tűnik, helyénvaló, hogy külön születésnapjuk van; mindkettőjüknek saját „háza” volt, és most már mindkettőjüknek megvan a maga egyedi születéstörténete” – tette hozzá a The Epoch Times-nak.

Néhány héttel azután, hogy teherbe esett, Kelsey vérzést tapasztalt, és elment egy ultrahangvizsgálatra, mivel tisztában volt vele, hogy a ritka rendellenesség miatt, amivel született, nagy a vetélés kockázata. A vizsgálat megerősítette, hogy a magzat jól van, de Kelsey a biztonság kedvéért megkérte a technikust, hogy ellenőrizze a másik méhét is, és ekkor fedezték fel a második magzatot.

A szokatlan terhesség során szerencsére nem léptek fel szövődmények, és az édesanya végig nagy kockázatú esetekre és egyedi terhességekre szakosodott orvosok megfigyelése alatt állt. Dr. Shweta Patel már korábban is kezelte a nőt, a harmadik terhessége alatt, de ilyen esettel korábban még neki sem volt dolga. „A két magzat két méhben igazi orvosi meglepetés volt” – mondta az orvos.

Fotó: Andrea Mabry, UAB

Az eredeti terv az volt, hogy Kelsey mindkét babának természetes úton ad életet, és ez lett volna az édesanya kívánsága is. „Meghallgattuk Kelsey kívánságait is: arra akart törekedni, hogy a lányoknak ugyanolyan szülési élményben legyen részük, mint a többi gyermekének, ha ez biztonságos és lehetséges” – magyarázta Dr. Patel. Az első baba, Roxi, valóban természetes úton született, húga, Rebel azonban végül császármetszéssel jött világra.

Mivel a szülés nem indult be természetes úton a 39. hétig, az orvosok mesterségesen indították be a folyamatot. Mivel két külön méhről és két külön magzatról volt szó, két ápolónőt is rendeltek Kelsey mellé, hogy megfigyelés alatt tartsák a helyzetet.

A nő jobb oldali méhében korábban már két magzat is kifejlődött, ezért Roxi valamivel gyorsabban fejlődött, és ő született meg elsőként, december 19-én 19:49-kor. „Mindenki ujjongott a szobában, amikor az első baba megszületett, de hátra volt még egy baba.” – mondta Dr. Patel.

Fotó: Andrea Mabry, UAB

„Kelsey lényegében a bal méhében vajúdott, miközben a jobb méhben egyidejűleg a szülés utáni folyamatok zajlottak. Összehúzódásai voltak a B babával, miközben az A babát szoptatta” – írta le a helyzetet az orvos.

A B baba, vagyis Rebel végül december 20-án, reggel 6:10-kor született meg császármetszéssel, körülbelül 10 órával a nővére után.

Kelsey azt mondta, mivel ez volt az első alkalom, hogy császármetszésen esett át, a felépülési folyamat más volt, mint a korábbi szülései esetében, de a legfontosabb az, hogy a babák mindketten egészségesek.

Fotó: Andrea Mabry, UAB

„Kíváncsi vagyok, hogy meglesz-e köztük az a furcsa ikertelepátia-kapcsolat, ami a legtöbb ikernél megvan” – mondta az édesanya, hozzátéve, hogy szerinte már most is különleges kötelék alakult ki a lányok között.

A házaspár idősebb gyerekei először FaceTime-on találkozhattak húgaikkal, de karácsonykor már az egész család együtt ünnepelhetett.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek