KuriózumA nő, aki már 5 éve nem vizelt! Pokol az élete: „Könyörögtem...

A nő, aki már 5 éve nem vizelt! Pokol az élete: „Könyörögtem a férjemnek, hogy hagyjon el”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Van, aki teljesen önszántából hoz meg drasztikus döntéseket az életében – például nem mos hajat, nem vág szakállt, és van, akit az élet kényszerít arra, hogy búcsút intsen bizonyos alapszükségleteinek.

Egy nő immár öt éve nem járt ki a mosdóba, mióta megszülte második gyermekét. Betegsége, a Fowler-szindróma miatt fel kellett adnia a munkáját, és a házassága is nagyon nehéz időszakon megy keresztül. Nem egyszer könyörgött a férjének, hogy hagyja el, és keressen egy „normális” nőt.

Rachel Ingram 26 éves, de a problémái egy életre megöregítették. Kínok között él, és ha nem szedné naponta az összesen 230 gyógyszerét, köztük antibiotikumot is, már rég nem élte volna túl. Még így is a fájdalma csak addig enyhül, míg felkel az ágyból, de legalább megvédik őt a további fertőzésektől.

Rachel rémálma akkor kezdődött, amikor a nőnek meg kellett volna szülnie a most ötéves Islát. „Az élet csodálatos volt! Fiatal anyuka voltam, újra terhes, és szerelmes a páromba és a kisfiunkba, Harvey-ba, aki most hétéves” – nyilatkozta a Daily Mail-nek.

„Épp akkor vettünk egy házat, mindketten szerettük a munkánkat és keményen dolgoztunk” – mesélte az édesanya. Aztán eljött a szülés ideje de a fájások maguktól leálltak, így sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani. „A szülés napjától kezdve gondjaim voltak a vizeléssel” – magyarázza a Kentből származó Rachel.

A nő, aki már 5 éve nem vizelt! Pokol az élete: „Könyörögtem a férjemnek, hogy hagyjon el”

„Húgyúti fertőzéseket kaptam, sok fájdalmat éreztem az alhasamban, és nem éreztem, hogy megtelik a hólyagom” – részletezte a kismama. Egy napon olyan heves fájdalom tört rá vizelés közben, hogy azt hitte, belehal. „Két órán át sikoltoztam kínomban, miközben pisilni próbáltam. Olyan volt, mintha szültem volna” – emlékezett vissza. Ráadásul a hasa olyan nagyra nőtt, mintha hat hónapos terhes lett volna.

Az édesanyja volt az, aki bevitte a sürgősségi osztályra. Ott azonban az orvosok azt mondták, teljesen egészséges, és csak húgyúti fertőzése van. Haldoklott a fájdalomtól, de úgy tűnt, ez senkit nem érdekel. Édesanyja unszolására ultrahangvizsgálatra ment, és meglepetés: „Elborzadtak, több mint 2 liter folyadékot találtak a hólyagomban” – mesélte Rachel. A nőt azonnal egy másik kórházba szállították, ahol még aznap megműtötték, de a kínzó tünetei csak nem múltak el.

Ahogy akkor, úgy most, öt évvel később sem tud vizelni, állandó húgyúti fertőzései, rendkívül fájdalmas görcsei és állandó alhasi fájdalmai vannak. Állapota annyira romlott, hogy az elmúlt másfél évben kétszer is szepszisben szenvedett. Képtelen úgy vizelni, mint egy normális ember, katétert visel, amelyet a gyomrából kijövő csőhöz csatlakoztat. A betegség, amelyben szenved, folyamatosan veseköveket is okoz – nem egyszer ájult el tőlük a fájdalomtól.

„Sokszor mondtam a férjemnek, hogy hagyjon el, mert jobb lenne neki valaki mással” – vallotta be Rachel, akinek még az is plusz teher, hogy a betegsége és állandó fájdalmai miatt fel kellett mondania a munkahelyén, ráadásul a gyermekeit is képtelen ellátnia. A férje pedig csak részmunkaidőt tud vállalni, hogy ideje maradjon a gyerekekre.

„Nagyon megviselte a kapcsolatunkat, mert folyamatosan fájdalmaim voltak, vagy kórházban voltam, vagy gyógyszerekkel nyugtattak. Újra és újra mondtam neki, hogy hagyjon el, mert jobb lenne neki valaki mással. De azt mondja, nem megy el, azért van velem, mert velem akar lenni” – számol be a meggyötört Rachel.

„Most az egész házat neki kell fenntartania, gondoskodnia kell a családról, és dolgoznia is kell. Nehéz neki, és bűntudatom van miatta. Rosszul érzem magam, mintha lusta lennék, mert otthon maradok, és nem csinálok semmit, csak fájdalomcsillapítót szedek” – tette hozzá a nő, akinek talán a műtét, melyre éppen vár, végre meghozza a feloldozást.

Egy Mitrofanoff nevű eljárást terveznek nála, amitől azt reméli, hogy felébreszti őt a rémálmából. „A műtétnek csökkentenie kell a fájdalmat és a fertőzések gyakoriságát, és vissza kell adnia az életemet. De a gondolat, hogy két kisgyermekem van, és közben egy nagy, életet megváltoztató műtétre kell mennem, félelmetes” – vallotta be Rachel. Még erre a műtétre is 12 hónapot kell várnia csak amiatt, mert sok orvos nem hajlandó elismerni az állapotát, mondván, hogy az egész csak a fejében van.

A Fowler-szindróma egy kis képzelgésnél azért sokkal komolyabb, először 1985-ben írták le, mint a fiatal nők vizeletvisszatartásának okát. A betegségben szenvedő nők felének policisztás petefészkei is vannak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek