Kuriózum"A nevem Thea, és 12 éves vagyok. Egy hónap múlva férjhez megyek!"

„A nevem Thea, és 12 éves vagyok. Egy hónap múlva férjhez megyek!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Üdv.! A nevem Thea, és 12 éves vagyok. Egy hónap múlva férjhez megyek!” – írta internetes naplójában egy norvég kislány, aki egyben azt is bejelentette, hogy október 11-én az első norvég gyermekmenyasszony lesz. A kislány azt is elárulta, hogy szíve választottja 37 éves.

cikk2014-10-9

A bejegyzés napján százezrek látogatták meg a blogot, ami egy nap alatt a legolvasottabb norvégiai blog lett. A hozzászólók szinte kivétel nélkül hevesen tiltakoztak és felháborodásukat fejezték ki a tervezett esküvő ellen. Sokan a rendőrséget hívták, és feljelentést tettek, hogy megakadályozzák a frigyet.

Utóbb kiderült, hogy a bejegyzés egy internetes kampány része, amely a családjuk által fiatalon férjhez kényszerített lányok helyzetére szeretné felhívni a figyelmet. A házasság dátumát azért időzítették október 11-re, mert akkor van a Nők Nemzetközi Napja.

A 12 éves lány kezdeményezésének óriási a sikere. Sikerült ugyanis számos ember figyelmét felhívni arra, hogy a gyerekkornak egy boldog, önfeledt időszaknak kell lennie az ember életében, és minden erővel küzdeni kell az ellen, hogy valakit saját akarata ellenére a szülei házasságba kényszerítsenek egész fiatalkorban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek