KoktélHavasi Balázs “Tavaszi szél” szimfóniája világsláger lehet

Havasi Balázs “Tavaszi szél” szimfóniája világsláger lehet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A magyar népdalok dallama és képi világa ott él minden felnőtt szívében aki közel érzi magát a természethez és a magyar szellemiséghez. Havasi Balázs a Kulturális Híd Szimfóniával nem kevesebbre vállalkozott, mint átlépni egy nép zenei szellemiségének a határát és egybeolvasztani más népekével.

Így talál tökéletes harmóniára Európa és Ázsia a Havasi által komponált szimfóniában, melynek vezető témája a “Tavaszi szél vizet áraszt…” Az alkotás egyedülálló, mivel az magyar népdalmotívumok mellet felcsendülnek ázsiai művészek autentikus hangszerei is. A tételben egyszerre jelenik meg a nemzetek egyedisége, különbözősége, de ugyanakkor a zene egyetemességének szimbolikája is.

“Számomra a Tavaszi Szél egy zenei szimbólum. Sosem rejtettem véka alá, hogy minden sikeremet a magyar zeneoktatásnak, és a magyar közönségnek köszönhetem. Meggyőződésem, hogy a Tavaszi Szél egy olyan dallamunk, amely bárhol a világon sláger lehetne. Mindig is vallottam, hogy születhettünk ugyan különböző földrészeken, a szívünk mélyén mégis mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük, és ez a közös nyelv pedig a zene…” – vallja a zeneszerző a kanadavilaga.com hírportál forrása alapján.

A különleges alkotás képi világának megjelenítéséhez a stáb egy olyan montázst készített, amely képes visszaadni a tavasz erejét, az ébredő természet csodáit és hazánk feledhetetlen tájait. A videó évekig készült és a két legszebb motívum a benne a tavasszal bomló cseresznyevirág és forgatásra előkészített terem 2o13 gyertyalánggal.

A zene és a videó önmagáért beszél. Osszátok meg szeretteitekkel ezt az élményt határon innen és túl. A videót itt nézhetitek meg:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek