KuriózumA német orvos szerint ezért nem szabad a gyerek minden kívánságát teljesíteni!

A német orvos szerint ezért nem szabad a gyerek minden kívánságát teljesíteni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Valaki nem attól lesz jó szülő, hogy minél több ajándékkal halmozza el a gyerekét, ennél sokkal fontosabb az együtt töltött minőségi idő, a fizikai és az érzelmi jelenlét.

A fejlett országok lakosságának nagyrésze a legkorszerűbb szolgáltatásokat és játékokat tudja biztosítani a gyereke számára. Ma már az sem nagy erőfeszítés, hogy egy gyereknek könyvet, autót vagy babát vásároljunk.

A gyerekeket minden bevásárlóközpontban játékokkal, édességekkel bombázzák, és a jó marketingfogásnak köszönhetően olyan polcra teszik azokat, hogy szemmel látható magasságba legyenek a gyerekek számára is. Előfordul, hogy csak élelmiszert megyünk vásárolni, és közben számos játék is bekerül a kosárba…

Nem kell feltétlenül… de miért ne szerezhetnénk örömet a gyereknek?

A szülőkkel töltött minőségi idő azonban meghaladja egy új játék nyújtotta élményt

A gyermekpszichológusok felhívják a figyelmet, hogy mennyire kockázatos, ha a minőségi idő helyett ajándékokkal halmozzuk el a gyereket. Azok a gyerekek, akiknek szülei jól kereső karrieristák, eléggé veszélyben vannak. Hiányuk pótlására, és lelkiismeret furdalásuk enyhítése érdekében a szülők gyakran halmozzák el ajándékokkal a gyereket.

A munkában töltött idő és a gyerekekkel töltött idő közötti egyensúly fenntartása fontosabb, mint a játékvásárlásba befektetett pénz és energia. A gyereknek nem feltétlenül játék, hanem inkább játszótárs és odafigyelés kell.

A túl sok játék nem engedi kibontakozni a képzeletet

Miért ne vegyünk meg mindent a gyereknek, amit akar? A gazdasági, ökológiai, és lélektani részen kívül több oka is van. Dr. K. Knitter német fogorvos nagyon egyszerűen és lényegre törően fogalmaz: “Engedni kell a gyerekeknek, hogy álmaik legyenek. Ne teljesítsd minden vágyukat. Az álmok a jövő motorja!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek