KuriózumA NASA igazgatója szerint nem vagyunk egyedül az univerzumban

A NASA igazgatója szerint nem vagyunk egyedül az univerzumban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bill Nelson, a NASA igazgatója, és egykori amerikai szenátor, a CNN-nek adott interjújában elmondta, elolvasta az amerikai hírszerzés titkosított jelentéseit, azokat, amelyek a haditengerészet és mások ufó-észleléseiről szólnak, és úgy gondolja, könnyen megtörténhet, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban.

A NASA igazgatója szerint nem vagyunk egyedül az univerzumban

„A jelentések alapvetően azt mondják, amit eddig is gondoltunk. Nem tudjuk a választ arra, vajon mit láthattak a haditengerészet pilótái, de tudnak valamit.” – mondta Nelson.

„Nyomon követték az objektumot a radarjuk segítségével. Gyorsan mozgott egyik helyről a másikra.” – tette hozzá.

A titkosított jelentések azonosítatlan légi jelenségeket (UAP – Unidentified Aerial Phenomena) említenek, de nem tudták azonosítani az objektumokat, és összességében nem szolgáltatnak meggyőző bizonyítékokat.

„A jelentés szerint 140 ilyen észlelés történt.” – mondta Nelson, és hozzátette, hogy a NASA tudósai jelenleg is elemzik a felvételeket tudományos nézőpontból.

„Az az érzésem, hogy egyértelműen lennie kell valaminek. Lehet, hogy nem földönkívüli objektum.” – mondta, hozzátéve, hogy ezek a repülő objektumok akár az Amerikai Egyesült Államok ellenfeleihez is tartozhatnak, de ezt a forgatókönyvet rendkívül aggasztónak tartja.

A NASA igazgatója arról a folyamatban lévő programról is beszélt, amelynek célja a földönkívüli élet megtalálása, de azt is elmondta, hogy egyelőre nem találkoztak olyan technológiával, ami ezeket a tárgyakat kétséget kizáróan összefüggésbe hozhatná az idegen élettel.

„Az emberek éheznek a tudásra.” – mondta Nelson a haditengerészet videóira hivatkozva, amelyek felkeltették a felhasználók érdeklődését a közösségi médiában is. „Vajon egyedül vagyunk? Én, személy szerint, nem hiszem.” – tette hozzá, hangsúlyozva az univerzum végtelenségét.

Az idegen élet lehetőségével kapcsolatban a Naprendszeren kívül, Nelson az élet fennmaradásához szükséges feltételek legújabb bizonyítékairól beszélt, kiemelve, hogy már találtunk példákat más, elméletileg lakható bolygókra, más napok körül.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek