HolotropikumA munkától lesz stresszes az életünk

A munkától lesz stresszes az életünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mindennapos teendőink a munkahelyünkön, a feladatok, amelyeket el kell végeznünk, számtalanszor hagynak erő és kedv nélkül, így kevés energiánk marad azokra, akik vidáman várnak minket odahaza.

Fotó: photl.com

Léteznek azonban olyan munkakörök, amelyek a normálisnál is jobban leterhelnek, ezekről készítettünk most összeállítást.

Az irodai munka egyike a legstresszesebbeknek! Papírhegyek, mindenhol csak iratok, leadásra váró jelentések és kimutatások, dossziék… Valóságos kálvária azok számára, akiknek naponta ezzel kell megbirkózniuk. És mivel nem elég, hogy folyton csak határidőkbe ütközünk, és minden percünk lefoglalt, ehhez még hozzáadódik a testhelyzet, amelyben egész nap vagyunk az íróasztalunk előtt: ülve, meggörnyedve, a képernyőt bámulva. Így nem csoda, hogy fejfájásra, fáradtságra, szem- és hátfájásra panaszkodunk.

A rutin, amelybe beleszoktunk már a munkahelyünkön, az otthoni életünkbe is beleivódik. Akarva-akaratlanul vagyunk hajlamosak ugyanazokat a mozdulatokat megismételni, csak más környezetben: az ágyban vagy a kanapén ülve, a tévét bámulva, a már tipikus pozícióban, és közben napraforgót vagy pattogatott kukoricát majszolva.

Ezzel szemben, a terepmunka sokkal kellemesebb, ugyanis lehetőséget ad a kimozdulásra, egyéb tevékenységek elvégzésére, mint amelyeket az irodai munka megkövetel. Hatalmas előnye, hogy friss levegőhöz juthatsz miközben dolgozol, illetve időt is nyerhetsz magadnak, ha fontos szakmai döntést kell hoznod.

Végeredményben, teljesen mindegy, milyen szakmában dolgozunk, milyen a munkahelyünk. Valamennyiben adódnak olyan helyzetek, amikor aggódunk, stresszeljük magunkat vagy azt hisszük, erre nem vagyunk képesek, hisz benne van a vérünkben ez a kevésbé előnyös tulajdonság. Mindezek ellenére, nem szabad engednünk, hogy a stressz és a gondok megakadályozzanak a feladataink elvégzésében, mint ahogy abban sem, hogy örüljünk az élet apró örömeinek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek