Jól gondold meg, hogy kivel és hol rakatod fel legközelebb a műkörmöt.

A műköröm általában közkedvelt a hölgyek körében, hiszen igényességet, tökéletességet, rendezettséget és ápoltságot sugall. Viszont ez az alábbi szépészeti beavatkozás sajnos rejtett veszélyeket is hordoz magában.

Az alábbi fotók egy valós eset bizonyítékai, hiszen a hölgy saját körmei elveszítését kockáztatta, a műköröm okozta fertőzés által. A szakemberek azt javasolják, hogy aki mégis a műkörmöt választja, 3-4 hetente feltétlenül keresse fel manikűrösét és ne halassza tovább a feltöltést.

A gél alá beszivárgó nedvesség, ugyanis kárt okozhat a saját körömben, ezért javasolt a gumikesztyű használata a mosás vagy mosogatás alkalmával. A gél alá bekerült víz, gombásodást és fertőzést eredményezhet.

A műköröm viselőjének ugyancsak óvakodnia kell a különböző vegyszerek kesztyű nélküli használatától is. Ha ugyanis megjelenik a körömgomba, annak kikezelése rendkívül nagy kihívást jelent, és a gyógyulás nagyon hosszas, akár egy évnél is tovább tarthat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.