LélektárA Merkúr 2023. október 22-ig a Mérlegben tartózkodik: az Univerzum isteni áldást...

A Merkúr 2023. október 22-ig a Mérlegben tartózkodik: az Univerzum isteni áldást hoz az életünkbe!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Október 4-én a Merkúr belép a Mérleg jegyébe, és október 22-ig ott is marad, megteremtve az együttműködés és a kompromisszumok időszakának színterét, amikor a dolgokat egy másik, kozmikus perspektívából szemlélhetjük. Tekintsünk úgy erre az időszakra, mint egy kedvező alkalomra, hogy helyrehozzuk a kapcsolatainkat, helyreállítsuk a békét azokban, vagy egyszerűen csak több harmóniát és egyensúlyt teremtsünk a másokkal való kötelékeinkben.

2023 októbere nagyszerűen kezdődik azzal, hogy a kommunikáció bolygója, a Merkúr kényelmesen elhelyezkedik az állatöv egyik legkiegyensúlyozottabb jegyében: a Mérlegben, ebben a levegő jegyben, ami az elmére összpontosít, és arra, hogy miként segíthet megszépíteni a körülötte lévő világot, kiegyensúlyozottabb, békésebb és igazságosabb hellyé téve azt.

A Merkúr a Mérlegben állva arra ösztönöz minket, hogy hidakat építsünk más emberek irányába, hogy elérjük azoknak a szívét, akikkel harmonikusan szeretnénk együttműködni. Úgy tűnik, minden könnyebbé válik, ha az emberek közötti kommunikáció szabad áramlásáról van szó.

Kiegyensúlyozottabbak vagyunk a beszédünkben, őszintébbek a szándékaink, diplomatikusabbak és óvatosabbak vagyunk, odafigyelünk arra mit, és hogyan mondunk, jobban tudatában vagyunk szavaink súlyának és értékének. Az ebben az időszakban tett ígéreteinket komolyan kell vennünk, és tartanunk mell magunkat ahhoz, amire vállalkozunk.

A flörtölés és a szerelmi kezdeményezések is természetesebben, könnyedebben és a másik megismerésére és titkainak felfedezésére irányuló vágyakozással zajlanak. A szerelmi kapcsolatokban a Mérlegen áthaladó Merkúr segíti a szerelmeseket abban, hogy sokkal mélyebb szinten kapcsolódjanak a kedvesükhöz, még közelebb kerüljenek egymáshoz.

A Merkúr a Mérlegben ugyanakkor begyógyítja azokat a sebeket, amelyeket néhány szó vagy veszekedés okozott, és betölti azokat a hiányosságokat, amelyeket viszont a kimondatlan szavak hagytak bennünk, amiket nagyon szerettünk volna a megfelelő időben hallani. Néhányunkkal kapcsolatba lépnek majd olyan emberek is a múltunkból, akikkel egy ponton megszakítottuk a kommunikációt.

Ugyanakkor, amikor azt mondjuk, hogy a kapcsolatok előtérbe kerülnek, akkor nemcsak a párkapcsolatokra kell gondolni, hanem a szakmai vagy társadalmi kapcsolatokra is (ismerősök, barátok, család, munkatársak). A lényeg, hogy jó szándék vezéreljen, a rövid vagy hosszú távú konfliktusokban elássuk a csatabárdot, feledve a régi sérelmeket, és új esélyeket kínálva, vagy egyszerűen csak elszakadva attól a konfliktustól, ami semmilyen módon nem szolgál minket.

Ha vannak is ellentmondásos viták, akkor is békésen zajlanak, kiabálás nélkül, nagyobb hajlandósággal a másik megértésére és az információs vagy érzelmi csere lebonyolítására anélkül, hogy túlságosan felkavarnánk az állóvizet, és különösebben nagy hullámokat keltenénk.

Az eszme- és véleménycsere folyékonyan megy végbe, a kommunikációban részt vevő mindkét fél részéről érdeklődés és nyitottság tapasztalható, a beszélgetés szelídebbé és szeretetteljesebbé válik, és tudatosul bennünk az is, hogy egyes szituációkban sokféle nézőpont létezik, és mindegyik egyformán igazságos.

Tehát ha szeretsz valakit, és őszintén törődsz vele, de valamilyen okból, például az egótok vagy egy félreértés miatt megszakadt köztetek a kommunikáció, akkor itt az ideje, hogy meggyógyítsd ezt a kapcsolatot, és megtaláld a módját, hogy túllépj a félreértéseken vagy a köztetek lévő nézeteltéréseken. Most nagyon is lehetséges, hogy újrakezdjétek, azzal az őszinte vággyal, hogy egy pozitív és szép kapcsolatot építsetek ki egymással, amelyben mindketten úgy érzitek, hogy megértést és szeretetet kaptok.

A Mérleg olyan csillagjegy, amely mindennél jobban szereti az igazságosságot, és a Merkúr Mérlegben való áthaladása alatt arra emlékeztet bennünket, hogy minden helyzetet objektíven, igazságosan, racionálisan és tisztán, több szemszögből (nemcsak a magunkéból, de másokéból is) vizsgáljunk meg.

Mikor néztél utoljára a melletted ülő szemébe, és kérdezted meg tőle, hogy jól van-e, mi bántja, mi fáj neki, és mi az, ami újból mosolyt csalna az arcára? Mikor voltál hajlandó meghallgatni a válaszait? Mindannyiunknak megvannak a saját csatáink, a saját sebeink, amelyeket el kell viselnünk, és néha nem vesszük észre mások problémáit, mert túlságosan el vagyunk foglalva a sajátjainkkal.

Kerüld a túlságosan diplomatikus, a béke és a nyugalom megőrzésére törekvő kommunikációt – amire a Mérleg kifejezetten hajlamos – ne tüntesd fel a dolgokat szebbnek, mint amilyenek a valóságban, és ne tarts vissza valós információkat csak azért, nehogy megbánts valakit. Az embereknek nem azt kell hallaniuk, amit akarnak, hanem a valós üzenetnek kell eljutnia hozzájuk, még akkor is, ha az ellentétes a nézeteikkel, de mindezt tisztelettel és megértéssel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek