KuriózumA Mercedes-Benz igazgatója: Rövidesen teljesen megszűnhet az autóipar, rengeteg változás jön az...

A Mercedes-Benz igazgatója: Rövidesen teljesen megszűnhet az autóipar, rengeteg változás jön az elkövetkező 20 évben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Rövidesen teljesen megszűnhet az autóipar, legalábbis így vélekedik a Mercedes-Benz igazgatója!

A Mercedes-Benz igazgatója: Rövidesen teljesen megszűnhet az autóipar, rengeteg változás jön az elkövetkező 20 évben

Dieter Zetcsche, a Mercedes-Benz vállalat igazgatója nemrég egy interjúban mesélt arról, hogy miként képzeli el a jövőt, így szóba kerül az autóipar, az Uber és a 3D-nyomtatás is.

– Az Ubernek nincsenek saját autói, gyakorlatilag az egész egy szoftver, és mégis ma már a világ legnagyobb taxitársasága, ahogyan az Airbnb, amely az egyik legnépszerűbb és legnagyobb online ingatlanpiac, ahol lehet szállást foglalni, bérelni, vásárolni, úgy, hogy nem a saját ingatlanjaikat értékesítik – véli Zetsche.

Az óriásvállalat vezetője szerint a következő 5 évben az említett szoftverek számos hagyományos iparágra hatással lesznek. Például az IBM által kifejlesztett Watson mesterséges intelligencia ma már négyszer pontosabban képes beazonosítani egy daganatos betegséget, mint egy orvos, és a Facebook is rendelkezik egy olyan szoftverrel, aminek arcfelismerő funkciója jobban működik, mint az emberi arcmemória.

– 2030-ra a számítógépek intelligensebbek lesznek az embernél – közölte a német vezérigazgató.

És ami az autógyártást illeti, Dieter Zetsche szerint a közeljövőben ezen hagyományos iparág teljesen megszűnhet, hiszen a jövő az intelligens autóké lesz, amiből már egy szériát jövőre be is mutatnak, aminek egy Big Bang hatása lesz majd a gazdaságra, úgy, hogy közben 2020-ban már megkezdődhet a hagyományos autógyártás megszűnése.

Zetsche szerint az új autós korszakban már nem akarunk autótulajdonosok lenni, hanem telefonon rendelünk egy járműt, amely odavisz, ahová szeretnénk. Ez azért is jó, mert a mai parkolók mindössze 5 százalékára lesz szükség, a fennmaradó területek 90-95 százalékát játszóterekké lehet alakítani. A biztonság tekintetében is előrelépésre lehet számítani, hiszen jelenleg minden 100 ezer kilométerenként bekövetkezik egy baleset, nos az intelligens autók korában ez az arány egy lesz a 10 millió kilométerhez.

Az igazgató a 3D-nyomtatókra is kitért az interjúban, megemlítve, hogy ezen készülékek jelentős hatással lesznek a különböző iparágakra, főként miután jelenleg 18 ezer dollárba kerülő ilyen nyomtató 400 dollárért lesz megvásárolható, amelyek százszor gyorsabbak lesznek. Nem csoda, hogy ma már a legnagyobb cipőgyártó cégek 3D-s nyomtatókat használnak.

Zetsche szerint az ingatlanpiac is át fog alakulni a közeljövőben, amikor egyre kevesebb ember fog saját lakásban élni, inkább mindenki bérli majd az otthonát, mert az emberek olyan gyakran fognak költözni a munkájuk miatt, hogy nem éri majd meg saját ingatlant vásárolni.

A vezérigazgató úgy véli, hogy 20 év múlva a jelenlegi munkahelyek, szakmák 80 százaléka el fog tűnni, és 2036-ra az átlagéletkor 100 év lesz, és utána évente 3 hónappal nő majd ez az átlagérték.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek