KoktélA mentősök teljesítették a haldokló férfi utolsó kívánságát, hogy utoljára láthassa a...

A mentősök teljesítették a haldokló férfi utolsó kívánságát, hogy utoljára láthassa a feleségét, akivel 60 évet töltöttek együtt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mentősök hallották, amikor a férfi megfogalmazta utolsó kívánságát a fiának a mentőautó hátuljában.

Danny Rowland tudta, hogy nincs sok ideje hátra, és kezdett megbékélni azzal, hogy esetleg nem láthatja a feleségét, mielőtt meghalna.

A halálos beteg, rákos férfi közel két hónapja nem lehetett a feleségével, Shirley-vel, akit egy öregotthonban gondoznak, miközben a férfi az ausztráliai queenslandi otthonukban maradt.

„Nem telt el olyan nap, hogy apa ne mondogatta volna: bárcsak láthatnám anyátokat.” – mondta a férfi lánya, Karen Bellert.

Dannyt otthon ápolták, de amikor gondok akadtak az orvosi felszereléssel, kórházba kellett őt szállítani. A rövid kórházi ápolás után Danny hazafelé tartott a mentőkocsiban, amikor elmondta fiának, Ricky Rowlandnak, mennyire szeretné látni a feleségét.

A házaspár 60 évet élt együtt

A mentősök, Samantha és Joshua, meghallották, miről beszélnek, és úgy döntöttek, teljesítik Danny utolsó kívánságát.

„Apa a kórházban kapott kezelést, és a mentőautóban hazafelé azt kérdezte: Most hová megyünk? Mondtam neki, hogy a mentőautó tesz egy kis kitérőt. Elmegyünk, megnézzük anyut, köszönünk neki, elbúcsúzunk tőle.” – mondta Ricky a Sunrise-nak.

„Ez a világot jelentette a számára, el sem tudta hinni. Azt kérdezte: tényleg megtehetjük ezt? Mire én azt mondtam neki: Igen apu, ők mentősök, igazi angyalok.” – folytatta Ricky.

A mentő végül megérkezett az otthon elé, ahol Shirley-t ápolják. A személyzet nem engedhette be őket, ehelyett Shirley-t vitték ki. „Körülbelül 20 percig voltunk együtt, gyönyörű pillanatok voltak, és apa elbúcsúzhatott anyától.” – mesélte Ricky.

Danny és Shirley 60 évnyi gyönyörű emléket gyűjtöttek együtt, de ez az utolsó búcsú valószínűleg mind közül kiemelkedik.

Ezek voltak a férfi utolsó szavai feleségéhez: „Nos, Shirl, később találkozunk. De ha mégsem, szeretném, ha tudnád, hogy örökké szeretni foglak.”

Utolsó pillanataikban is együtt voltak

Néhány nappal később Danny elhunyt, otthon, a családja körében. A Queenslandi Mentőszolgálat megosztott egy bejegyzést, amiben ez állt: „Danny néhány nappal később sajnos elhunyt, de vigaszt találhatott abban az emlékben, ahogy a felesége kezét fogta, és megfogadta neki, hogy örökké szeretni fogja. Helyére került a kirakós egy hiányzó darabja, hála egy együttérző, emberséges és türelmes cselekedetnek.”

Danny családja pontosan tudta, mennyit jelentett a férfinak ez a végső búcsú a feleségétől, és hálásak voltak a mentősöknek, amiért segítettek ezt megvalósítani.

„Valójában azt hiszem, apa azért tartott ki eddig, hogy elbúcsúzhasson anyától, mert nem sokkal később elhunyt. Azok az utolsó pillanatok a világon mindennél többet jelentettek.” – mondta Ricky.

Apjuk halála után Ricky és Karen meglátogatták a mentősöket, hogy köszönetet mondjanak nekik, és elmondják, mennyit jelentett nekik ez a gesztus.

„Örökké hálás leszek ezért. Az egész család végtelenül hálás, amiért elbúcsúzhattak. A világot jelentette a számukra az a néhány utolsó, együtt töltött pillanat.” – mondta Ricky.

Fotók: Queensland Ambulance Service (QAS)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek