KuriózumA marhák öröme: furcsa tradícióval adóznak a szent állatnak az indiaiak

A marhák öröme: furcsa tradícióval adóznak a szent állatnak az indiaiak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Indiában egy tradíciónális szokásnak eleget téve tucatnyi férfi fekszik le a marhák elé évente, hogy azok kényük-kedve szerint lapítgassák őket.

Fotó: Marla Showfer

India központi államában, Madhya Pradesh-ben, az Ujain régió falvai egy ősi szokásnak hódolnak: a falvak férfi tagjai egy évben egyszer a földre vetik magukat, és hagyják, hogy szarvasmarhák nem kis tömege bizarr  módon gázoljon át rajtuk.
Különösen a keleti hitvilág hívői hajlamosak ennyire szélsőséges hódolattal adózni isteneik felé, különösen akkor, ha egy évezredek által szentnek tartott állatról van szó – ami hitük szerint egyik istenük földi megtestesülése.

Bhidawad falu lakosai egyetlen nap erejéig a falu összes tehenét pompás díszekbe öltöztetik, ünneplik őket, majd hagyják, hogy rajtuk tapossanak egy röpke körmenet erejéig. A hagyományt a több napig is tartó hindu Fényfesztivál keretein belül ejtik meg, amit a nyugati világ kalendáriuma szerint minden évben november 13-án ünnepelnek.

A képsorokat végignézve mégis inkább az tűnt számomra félelmetesnek, hogy a több száz kilós marhák úgy tapossák az embereket, hogy azoknak utána semmi bajuk sincs.

“Mi ezt vallásos meggyőződésből tesszük. Azért tesszük, hogy az istenek meghallgassák imáinkat, és ha a tehenek önszántukból ránklépnek, akkor ez meg is történik. Szó sincs róla, hogy megsérülnénk. Az istenek vigyáznak ránk”
– mondta egy helybeli lakos, Rekha.

http://www.youtube.com/watch?v=5T8zwMgmNso&feature=player_embedded

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek