HolotropikumA magnéziumhiány tünetei! Ezt kell tenned, hogy elmúljanak a problémák!

A magnéziumhiány tünetei! Ezt kell tenned, hogy elmúljanak a problémák!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Gyakran vagy fáradt, ideges és zavart? A gondot a kevés magnézium okozhatja, mert enélkül az ásványi anyag nélkül az idegrendszer, valamint az izomzat is nehezebben működik, pszichés zavarokat, kimerültséget tapasztalhatsz.

A magnéziumhiány tünetei! Ezt kell tenned, hogy elmúljanak a problémák!

Fáradtság, kimerültség

Ha úgy érzed, hogy egyre nehezebben tudsz felkelni, munkába indulni, és a stressz is a szokásosnál jobban megvisel, akkor szinte biztos, hogy magnézium-hiányban szenvedsz. A magnézium az a nyomelem, amely erőt ad a szervezetnek, főként ha megterhelő fizikai, vagy szellemi munkát végzel.

Ingerlékenység

A magnéziumnak nyugtató hatása van, stabilizálja az idegrendszert, mérsékli a hangulatingadozásokat. De ha valaki nem rendelkezik elég magnéziummal, akkor könnyebben kiborulhat, ingerlékenyebbé, idegesebbé válik és kevésbé tud uralkodni önmagán.

Izomgörcsök

Ha nem jut elegendő magnéziumhoz a szervezete, akkor gyakrabban alakulhatnak ki izomgörcsök, izomrángások. Ahhoz, hogy ezek a tünetek elmúljanak, vegyél be magnézium tablettát.

Csontritkulás

Ez a betegség főként a nőket érinti, akik már betöltötték az 50. életkorukat. A probléma kialakulásához nem csak a magnéziumhiány, hanem a kevés kalcium, a D- és K-vitamin is hozzájárul.

Asztmás rohamok, heves szívdobogás

A kevés magnézium rossz hatással lehet a szívizomra, valamint a tüdőre is, így kialakulhatnak légzési, asztmás rohamok és heves szívdobogás is jelentkezhet.

Élelmiszerek, amelyek magnéziumot tartalmaznak!

  • mandula
  • tökmag, lenmag, chia mag
  • fekete csokoládé
  • kakaó
  • mogyoró
  • zab

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek