HolotropikumA magas vércukorszint 9 szembetűnő tünete, amire neked is komolyan oda kell...

A magas vércukorszint 9 szembetűnő tünete, amire neked is komolyan oda kell figyelni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A vér megfelelő cukorszintje nélkülözhetetlen feltétele az egészséges szervezetnek, ezért az sem jó ha túl magas, és az sem ha túl alacsony.

A glükóz egyfajta üzemanyagként táplálja a szervezetet, ez az anyag az egyik legfontosabb energiaforrásunk. A vérbe kerülő cukor szintje nagyban függ attól, hogy előtte milyen ételeket fogyasztottunk, így a vércukorszint-problémák és a táplálkozási szokások kéz a kézben járó tényezők.

Amennyiben a vér cukorszintje megemelkedik, az káros hatással van a szervekre és a vérerekre, ugyanis a túlzott glükóz károsítja ezek szöveteit. A figyelmen kívül hagyott vércukorszint hosszútávon akár 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához is vezethet, ezért ha bármilyen gyanúja felmerül annak, hogy magas vércukorszinttel küzdünk, azonnal forduljunk orvoshoz.

De szervezetünk mely jeleiből következtethetünk arra, hogy baj lehet a vércukorszintünkkel? Mi most összegyűjtöttük ezeket az árulkodó tüneteket, úgyhogy ezeknek fényében figyeljünk jobban oda az egészségünkre.

1. Rengeteg folyadékot iszol és sűrűn jársz vizelni. A szervezet ily módon próbálja kiüríteni a felhalmozódott nagy mennyiségű cukrot.

2. Folyamatosan fáradt vagy, mivel a tested nem nyer elegendő energiát a táplálékokból.

3. Romlik a látásod. A diabétesz gyakran okozza a látás elhomályosodását és a szemek egészségét is rontja.

4. Zsibbadó végtagok. A diabétesszel küzdők gyakran számolnak be végtagzsibbadásokról.

5. A végtagok zsibbadása miatt, már kevésbé érzékelhetőek a különböző fizikai bántódásokból eredő fájdalmak, így ha nem veszed észre időben, hogy tegyük fel, hogy a talpadon kialakult egy seb, akár el is fertőződhet.

6. A magas vércukorszint a vesék egészségét sem kíméli. A szervezet szűrőjeként is ismert vesék, a túlzott cukormennyiséget már nehézkesen tudják kiküszöbölni és emiatt sérülnek a szöveteik.

7. Megnő a szívroham kialakulásának kockázata.

8. A magas vércukorszint vizelési problémákat is okozhat, megnőhet a húgycső fertőzésének kockázata, és a túlzott igénybevettség miatt az idegrostok is sérülhetnek ezen a tájékon.

9. Viszketővé és szárazzá válik a bőr, emiatt pedig a bőr szövetei fokozottabban ki vannak téve a gombás fertőzések veszélyeinek.

A rendszeres vizsgálatok elvégzése akár kulcsfontosságú is lehet a diagnózis felállításában, ezért járjunk el a vércukorszint-mérő vizsgálatokra, és ha a fentiek között bármilyen tünet együttest tapasztalunk, rögtön kérjük szakértők segítségét! Vigyázzunk az egészségünkre és vigyázzunk magunkra!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek