KuriózumA legtöbbször ellopott műtárgyak

A legtöbbször ellopott műtárgyak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Október 16-án nagyértékű rablást hajtottak végre Rotterdam egyik neves múzeumában. A kurátorok szerint a tolvajok nem rendelkeztek nagy művészeti hozzáértéssel, ugyanis olyan festményeket loptak el, amiket eddig a történelem folyamán a legtöbbször. Mókás, de a múzeum gondozói már ebből is statisztikát tudnak levonni.

Fotó: johnnyberg | sxc.hu

A rablást történő interjú során a kurátorok kifejtették, hogy két olyan eltűnt műről van szó, amit eddig a legtöbbször kötöttek el tolvajok különböző múzeumokból. Valamilyen módon ezekhez vonzódnak, és most is ezeket vitték el – nem nagy eredetiséget tanúsítva.

A történet lényege, hogy ugyan ezek a legékesebb tulajdonai a múzeumnak, ennél jóval értékesebb alkotások is vannak a birtokukban.

“Legtöbbször Picasso, Monet, és egyéb poszt-impresszionista művészek, mint Henri Matisse, Paul Gaugin, Meyer de Haan és Lucian Freud művei tűnnek el. Picasso-t egyszer meg is rongálták a műveletlen tolvajok. A jártasabb személyek ugyanakkor tudják, hogy a jó művész megbújik, a kiváló pedig el lesz lopva”.

A története az Art Loss Register is bekapcsolódott, ami a legnevesebb eltűnt, elvesztett, elrabolt művészeti alkotások visszaszerzésére szakosodott szervezet a világon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek