HolotropikumA legnagyobb szélhámosság: mit tartalmaz a palackozott víz?

A legnagyobb szélhámosság: mit tartalmaz a palackozott víz?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A következő kisfilmet Stephanie Soechtig rendezte, aki azt követi nyomon, hogy a palackozott vizek mögött mekkora környezetromboló és -szennyező iparág teszi tönkre a természetet, aknázza ki a bolygó erőforrásait, ezáltal veszélyeztetve az emberek, a lakosság egészségét.

palackozott-viz

A gyártók csak a pénzt, az üzletet látják az egészben, az embereket pedig csak fogyasztónak tekintik, legalábbis ezt mondja Stephanie.

Az emberek többségében az elmúlt évek alatt sikerült kiépíteni azt a nézetet, hogy az egészség és a palackozott víz között összefüggés van, vagyis, ha tiszta vizet iszol, amit a gyártók állítanak elő, nem leszel beteg.

Azonban ez nem így van, mert a palackok előállítására használt műanyag egy sor veszélyes kémiai komponenst tartalmaz, amely az idegrendszert is megbetegítheti, de rákkeltő is. Nem beszélve arról az irgalmatlan mennyiségű kitermelt kőolajról, ami az előállításukhoz szükséges.

Ugyanakkor, független laboratóriumi vizsgálatok alapján megállapították, hogy a palackozott ásványvízként árult termék, amely nem mellékesen 2 ezerszer drágábba kerül, mint a vezetékes víz, olyan mérgező vegyületeket tartalmazott, amelyek súlyos génmódosulásokat idézhetnek elő, és akár daganatos betegségek, és nem pedig az élet forrásai lehetnek.

Az alábbi videóban megnézhetitek Stephanie Soechting állításait:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek