HolotropikumA legnagyobb fogyókúrás tévhitek

A legnagyobb fogyókúrás tévhitek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Fotó: photl.com

Bemutatjuk nektek a legnagyok fogyókúrás tévhiteket.

Keveset eszek – lefogyok

Kár ebbe a hibába esni! Először persze pár kiló lemegy, de egy idő után a szervezet ún. „raktározó” üzemmódba kapcsol, és ez ellen nincs mit tennünk. Ha nagy ritkán ételhez jut, nem fogja rögvest feldolgozni, hanem tartalékolni fog, így a súlyveszteség rövid idő után leáll. Ezen felül ha netalántán úgy döntünk, hogy lejárt a (rossz) kúránk, és visszatérünk a normális étkezéshez, rögtön hízni fogunk.

Este nem eszek – lefogyok

Ez az egyik kedvencem, és legjobb esetben is csak félig igaz. Mint a többi ez is attól függ, hogy mit eszel, és mit csinálsz utána. Ha nem csülköt lapátolsz magadba, hanem alacsony kalóriatartalmú ételt, utána pedig még mozogsz is egy keveset, elvileg nagy gond nem lehet. Sokan azt csinálják, hogy egy kiadós vacsora után kinyúlnak és emésztenek, majd elmennek 20 percet futni (vagy kevesebbet). Ez az életmód ritkán vezet elhízáshoz, és inkább egyél egy jót ha megéhezel, majd utána mozogj egy keveset, mint koplalj.

Gyümölcslevektől nem hízhatok

Tévedés. Ha veszed a fáradtságot, és megnézed, hogy a szóban forgó dobozos gyümölcslé mennyi cukrot tartalmaz rájössz, hogy kábé ugyan ott vagy, mintha más üdítőt fogyasztanál. Ez csak akkor működik, ha te magad facsarod ki a gyümölcslevet. Ezen felül a töménytelen gyümölcslé elsavasítja a szervezeted, ezért ajánlott, hogy egy-egy pohár ásványvízzel öblítsd le.

A csoki

Ez kivételesen így igaz, de legyünk tisztában azzal, hogy egy-egy csokiból gyakran több csoki is születik. Egészen bátran engedjünk meg magunknak néha egy-egy büntetendő csokoládét, csak közben figyeljünk a mértékre is.

Teljes kiőrlésű ételek

Teljesen igaz, hogy sokkal egészségesebbek a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, de az már nem, hogy nem hizlalnak. Ajánlani csak azért ajánlják, mert nem tartalmaznak üres kalóriát, tehát tovább kitart a jóllakottsági érzés. Kalóriák viszont itt is vannak…

Vega leszek – lefogyok

Lemondani a húsról nem egyenlő azzal, hogy lefogyunk! Ha teljesen ki is iktatjuk étrendünkből a húst, még ugyan úgy maradnak zsíros és kalóriadús ételek, így pedig nem változik semmi – esetleg rosszabb lesz, mert az egészségtelen készítményekből többet fogunk fogyasztani.

Tény viszont, hogy a vegetáriánusok általában karcsúbbak, de ez csak azért van, mert megtanulták, hogy hogy kell változatosan táplálkozni. Titkuk abban rejlik, hogy sokkal több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, mint a mindenevő társaik, ami nem egyenlő azzal, hogy csupán a húst kerülik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek