HolotropikumA legjobb természetes gyógyír gyomorégésre: szódabikarbónás víz

A legjobb természetes gyógyír gyomorégésre: szódabikarbónás víz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Rendszeresen gyomorégés és reflux kínoz? Nyissuk ki a konyhaszekrény ajtaját, és egy kevés szódabikarbónát oldjunk fel egy fél pohár vízbe. Jobb már? Bizony, a szódabikarbóna ezt is megoldja, így nem kell a sokszor génmódosított alapanyagokból készülő, drága savlekötő tablettákat vásárolni a gyógyszertárakból.

szodabikarbona
Fotó: Pixabay.com

A szódabikarbóna azért csodás, mert hatékonyan lúgosítja a szervezetet, egyensúlyba hozva a pH-szintet, feloldva a savas hatást a testben.

A gyomorégést, vagy a kellemetlen refluxot leggyakrabban a gyomorsav hiánya okozza, pontosabban mikor nincsen elég belőle. Ilyenkor az elfogyasztott élelmiszerek megrekednek a gyomorban, mivel a lebontásuk nem megfelelő gyorsasággal történik, erjedni kezdenek, és ezért alakulhat ki ez a nyelőcsőig kiható égető érzés.

Ezen segít a szódabikarbóna, emellett az emésztési panaszokat is enyhíti és az egész gyomorra nyugtatóan hat.

A megoldás:

Egy evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel fél pohár vízben. Keverjük alaposan el, és az egészet gyorsan igyuk meg. Legyen bármikor kéznél ez a recept, ha a gyomorégés kínoz. Ha azonban már több hete ezzel a kellemetlen panasszal élünk együtt, keressünk fel egy szakorvost.

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek