KuriózumA légiutas-kísérő tanácsai, hogy megvédjük az értéktárgyainkat egy hotelszobában a tolvajok elől

A légiutas-kísérő tanácsai, hogy megvédjük az értéktárgyainkat egy hotelszobában a tolvajok elől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egyik legnagyobb rémálom, amit nyaralás közben átélhetünk, hogy valaki betör a szállodai szobánkba, és ellopja az értéktárgyainkat. Az egyik legrosszabb dolog pedig az, ha az illető a bankkártyánkat is megtalálja, és mielőtt még esélyünk lenne letiltani azt, akár jelentős összegeket is ellophat róla.

Kevesen ismerik úgy a szállodai szobákkal kapcsolatos apró trükköket, mint a légiutas-kísérők, akik folyton úton vannak, ezért ők sokat mesélhetnek arról, hogy óvhatjuk meg az értéktárgyainkat az esetleges tolvajoktól.

Joaquin, egy légiutas-kísérő pontosan ilyen tippeket osztott meg. Elmondta, hogy az egyik legjobb módszer a tolvajok távoltartására, ha mindig bekapcsolva hagyjuk a tévét, amikor elhagyjuk a szobát.

Bár elismerte, hogy ez energiapazarlás, azt is hozzátette, hogy a legtöbb betörőt valószínűleg távol tartja, mivel a tévét hallva azt hiszik, van valaki a szobában.

A légiutas-kísérőnek azonban volt egy másik trükkje is arra az esetre, ha valaki mégis betörne a hotelszobánkba. Joaquin szerint fontos, hogy az igazán értékes dolgokat, például a bankkártyát vagy a személyi igazolványt olyan „furcsa” helyekre rejtsük, ahol a tolvajnak nem jut eszébe keresni azokat – és elárulta, hogy az ő kedvenc rejtekhelye egy cipő belseje.

@esthersturrus Do you have more tips? ????✈️ #tips #hotel #hotelhacks #hacks #myklmmoment #klm #klmcrew #crewklm #klmairlines #klmroyaldutchairlines #flightattendant #stewardess #workingmode #cabincrew #cabincrewlife #cabincrewgirls #flightattendantlife #aviationlife #aviation #uniform #royalbue #trend #viral #viralvideo #fyp ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) – Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Ez már csak azért is jó ötlet, mert a betörő valószínűleg siet, és nincs ideje mindent átkutatni, arra pedig valószínűleg senki nem gondolna, hogy belenézzen valakinek a cipőjébe. De Joaquin kedvenc rejtekhelyei közé tartoznak a kiürült piperecikkes flakonok is, hiszen senki nem kezd el üres samponos flakonokat átkutatni.

Persze az is jó megoldás lehet, ha minden fontosabb értéktárgyunkat magunkkal visszük, amikor kimozdulunk a szállodából, de időnként ez is problémát jelenthet, és ebben az esetben akár az utcán is kirabolhatnak.

Egy másik légiutas-kísérő ugyanakkor megosztott egy trükköt arról, hogy véletlenül se hagyjunk semmit a szállodai szoba széfjében. Azt javasolta, hogy amikor kipakolunk, és betesszük az értéktárgyainkat a széfbe, tegyünk melléjük egy fél pár cipőt is, erről ugyanis valószínűleg nem fogunk megfeledkezni, amikor összecsomagolunk, és a kezünkbe akad a cipő párja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek