HolotropikumAlternatív gyógyászatA látás pszichoszomatikája: az érzelmek által okozott szembetegségek

A látás pszichoszomatikája: az érzelmek által okozott szembetegségek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A látás pszichoszomatikája! Az érzelmi problémák is kiválthatnak különböző szembetegségeket!

Ha az orvosok nem tudnak pontos diagnózist felállítani azzal kapcsolatban, hogy mi okozhatja a szembetegség kialakulását, érdemes a lelki tényezőket is figyelembe venni.

Louise L. Hay és Lise Bourbeau szerint az érzelmek hatással vannak a fizikai betegségek kialakulására. Az alábbiakban sorba vesszük néhány szembetegség lelki hátterét!

Rövidlátás

A külvilágtól való félelem és elzárkózás jele lehet. Nem mersz szembenézni a valósággal, inkább homokba dugod a fejed, nem mered vállalni a felelősséget. Ha fiatal korban alakul ki a rövidlátás, azt jelenti, hogy a fiatal fél a felnőtté válástól, nem akar a jövőbe tekinteni, inkább a jelenben él. Egy másik oka lehet a rövidlátásnak az is, ha nem beszélünk egy, a múltban történt tragikus eseményről.

Távollátás

Leginkább azok a személyek küzdenek távollátással, akik nehezen tudnak megküzdeni az új helyzetekkel, félnek a változástól. A távollátó személyek nem kapják a helyüket ebben a világban, nehezen megy számukra a beilleszkedés. Félnek bármit is lépni, mivel egy múltban történt negatív dolog még mindig hatással van rájuk.

Szemtengelyferdülés

Nem tudja elfogadni mások véleményét, úgy gondolja, hogy csak az ő véleménye helyes, nagyon makacs, de kitartó is egyben.

Színtévesztés

Öntudatlanul kizár bizonyos színeket az életéből, hajlamos arra, hogy az életnek csak az egyik oldalát lássa. Azok, akik csak az alapszíneket látják, megtagadják a másodlagos jelentéseket.

Kötőhártya-gyulladás

Gyűlölet, harag, negatív érzések elfojtása vagy tagadása válthatja ki.

Zöld hályog

Indulatok, negatív érzések elfojtása, ha nem sikerül valami az életben, akkor hajlamos ezért más személyeket hibáztatni. Elrejti az érzéseit, így akár szorongás és depresszió is kialakulhat.

Szürke hályog

Azoknál alakul ki (főleg idősebb személyeknél), akik nem látják túl optimistán a jövőt.

Látásvesztés

Túlságosan sok negatív dolog történt az életben, ezért leginkább már nem szeretne semmit sem látni az illető személy. Utálni kezdi az egész életét, lelkileg is nagyon szenved.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek